İl Spor Merkezlerine başvuru bin 800e

İl Spor Merkezlerine başvuru bin 800e ulaştı -Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sancar: -Geçen yıl İl Spor Merkezlerinde bin 55 olan öğrenci sayısı bu sene bin 800e ulaştı


BURDUR (A.A) - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, Geçen yıl İl Spor Merkezlerinde bin 55 olan öğrenci sayısı bu sene bin 800e ulaşmıştırdedi.
     Sancar yaptığı açıklamada, açılan spor merkezleriyle 18 branşta bin 800 öğrenciye ulaştıklarını bildirdi. Bu sene İl Spor Merkezlerine olan talebin daha da arttığını belirten Sancar, başvuru sayısının geçen seneye göre iki kat arttığını söyledi. Spor merkezlerine, haziran ayında okulların kapanmasıyla başlayan kayıtların hala devam ettiğini ifade eden Sancar, Spor merkezinde futboldan basketbola, voleyboldan tenise kadar 18 branşta öğrencilere sportif eğitimler veriliyor. Geçen yıl İl Spor Merkezlerinde bin 55 olan öğrenci sayısı bu sene bin 800e ulaştı dedi.
     Kurslarda 380e yaklaşan öğrenci sayısıyla basketbolun birinci sırada yer aldığına işaret eden Sancar, voleybol, tenis ve güreş branşlarının ise ortalama 170er öğrenciyle en fazla kayıt alan spor dalları arasında yer aldığını anlattı.
     Bütün branşlarda yoğun bir katılım gerçekleştiğini belirten Sancar, şunları kaydetti:
     Yaz dönemi kurslarının ardından, güz dönemi kurslarımızda da okul saatleri dışında çalışmalar yapacağız. Kurs kayıtlarının nüfus oranına göre çok iyi bir durumda olduğunu düşünüyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığı birkaç ay içinde illerin nüfus oranlarına göre kayıt istatistiklerini yayınlayacak. Burdurun ön sıralarda olacağını umuyorum.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İl Spor Merkezlerine başvuru bin 800e Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER