İlik nakli bekleyen Gülenayın sağlık durumu

İlik nakli bekleyen Gülenayın sağlık durumu -Gülenay Gürbüz Elmacı: Şu an için ne tam uyumlu verici ne de tam uyumlu kordon kanı bulundu. Çalışmalar sürmektedir


KAYSERİ (A.A) - Kanseri 9 ay süren tedaviyle yendikten sonra nikahından 2 gün sonra hastalığı yeniden nükseden 25 yaşındaki Gülenay Gürbüz Elmacı, henüz tam uyumlu verici ya da kordon kanı bulunamadığını belirterek, çalışmaların sürdüğünü söyledi.
     Gülenay Gürbüz Elmacının tedavisi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji-Onkoloji Hastanesinde Prof. Dr. Ali Ünalın gözetiminde sürüyor.
     Prof. Dr. Ali Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, donör taramalarının sürdüğünü belirterek, şunları söyledi:
     Dünya genelindeki milyonlarca donör taranıyor. Potansiyel donör adayları var ancak detaylı incelemeler hala sürüyor. Bu da birkaç hafta sürer. Gülenay gibi yüzlerce hasta donör bekliyor. Bu nedenle düzenlenen kampanyalar Gülenayın yanında diğer hastalar için de bir umut olacak. Onun için bu kampanyanın devam etmesi gerekiyor.
    
     -Çalışmalar sürmektedir-
    
     Tedavi gören Elmacı ise ilik nakli yapılabilmesi için kordon kanı araştırmalarının devam ettiğini belirterek, Şu an için ne tam uyumlu verici ne de tam uyumlu kordon kanı bulundu. Çalışmalar sürmektedir. Ne kadar çok kan bağışı o kadar çok yaşama şansı demektir diye konuştu.
     Gülenay Gürbüz Elmacı, arkadaşları tarafından sosyal paylaşım sitesinde düzenlenen kampanyanın sürdüğünü söyledi.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel / İsmail İçer
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber İlik nakli bekleyen Gülenayın sağlık durumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER