İlköğretim Haftası

İlköğretim Haftası -Bitlis Valisi Yurdakul: Bitliste daha iyi başarılara imza atarak, eğitimin seviyesini daha da yükselteceğiz.


BİTLİS (A.A) - Bitliste 2012-2013 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenle açıldı.
     Oya Havare İlköğretim Okulunda düzenlenen törende konuşan Vali Veysel Yurdakul, Bitliste daha iyi başarılara imza atarak, eğitimin seviyesini daha da yükselteceklerini söyledi.
     Bitlisin yetiştirdiği büyükleriyle sadece kendi bölgesine değil, bütün Anadoluyu, yakın ve uzak coğrafyayı aydınlatan bir merkez olduğunu belirten Yurdakul, şöyle konuştu:
     Bitlis medeniyet tarihinde yeri ve izi olan bir kent. Bitlisliler de öyle. Bu topraklar Şemsi Bitlisiyi, İdrisi Bitlisiyi, Küfrevi hazretlerini, Fahrettin Ahlatiyi ve birçok büyüğü yetiştirmiş. Sadece kendi bölgesini değil, bütün Anadoluyu, yakın ve uzak coğrafyayı aydınlatmış bir merkez. Burada bulunan çocuklarımız da bizlere emanet. Bu dönemde hiçbir ferdimizi eğitim algısının dışında bırakmıyoruz. Tüm fertleri özel, güzel ve yetenekli kabul ediyoruz. Bütün çocuklarımızın yetenekleri farklı. Onları bize armağan eden ve yetiştiren öğretmenlerimizle, Bitliste daha iyi başarılara imza atarak, eğitimin seviyesini daha da yükselteceğiz. Velilerimiz de aramızda. Eğitimin üç ayağından biri de veliler. Öğretmenler de bizim için çocuk değerli. Çünkü onlar çocuklarımızı emanet ettiğimiz kutsi varlıklardır. Bu vesileyle yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum.
     Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz ise, bu yıl 12 yıllık zorunlu eğitim sistemine geçildiğini anımsattı.
     Korkmaz, Öğretimin bu ilk haftasındaki heyecanımız hayat boyu sürsün. İlköğretim davası, millet olma davasıdır. Bu sistemle amaç, her ferdin kendi kabiliyeti doğrultusunda, iyi bir eğitim alarak, dünyadaki akranlarıyla yarışabilen, Atatürkün ifade ettiği, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabilecek iyi insanları yetiştirmektir. Başarılı olmanın şartıysa tüm paydaşlarımızın üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmesidir dedi.
     Öğrenciler tarafından şiirlerin ve şarkıların söylendiği programda, halk oyunları ekibi gösteri sundu. Programda, okula yeni başlayan öğrencilere ve göreve yeni atanan öğretmenlere çiçek verildi.
     Vali Yurdakulun, eğitim öğretim yılının ilk zilini çalmasının ardından öğrenciler ders başı yaptı.
     Törene, Vali Yardımcısı Akif Pektaş, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber İlköğretim Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER