İmam hatiplere kayıtta problemler yaşandığı iddiası

İmam hatiplere kayıtta problemler yaşandığı iddiası


KONYA (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Konya Şube Başkanı Latif Selvi, imam hatip ortaokullarına kayıtlarda bürokrasi nedeniyle problemler yaşandığını iddia etti.
     Selvi, sendika binasında düzenlenen programda, 4+4+4 eğitim uygulaması ve üniversitelere girişleri engelleyen katsayı uygulamasının kaldırılmasının, imam-hatip lise ve ortaokulları için yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu söyledi.
     Halk içinde farklı bir heyecana neden olan uygulamanın ilgi, merak ve teveccühe neden olduğunu ifade eden Selvi, Yalnız işin uygulama kısmına geçildiğinde, önemli problemler ortaya çıkmıştır dedi.Selvi, şunları kaydetti:
     İmam hatip ortaokullarının uygulanmasında 5inci sınıfı bitiren öğrencilerin 4üncü sınıftan gelen öğrencilerden bir farkı olmamasına rağmen, imam hatip okullarına yerleşmesi engellenmiştir. Okulların ihtiyaç tespitinde sınırlayıcı araştırmalar yapılmış, vatandaşı özendirmek yerine tercihini azaltıcı düzenlemelere gidilmiştir. Bu okulların önemli bir kısmına öğretmen tayin edilmemiş, okullar tayin tercihlerine kapatılmıştır.
    
     Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber İmam hatiplere kayıtta problemler yaşandığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER