İmamoğlu ve Fekede Arama Konferansı

İmamoğlu ve Fekede Arama Konferansı


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar tarafından gerçekleştirilen ilçelerin kalkınma önceliklerinin ve temel sorunlarının belirlenmesine yönelik Arama Konferanslarına Feke ve İmamoğlu ilçeleri ile devam edildi.
     Ünüvar, yaptığı açıklamada, bir ilçenin öncelikli sorunlarını en iyi o ilçede yaşayanların bileceğini ve bu nedenle arama konferanslarını bizzat ilçelerin merkezlerinde yaptıklarını belirtti.
     İlçelerin önceliklerinin belirlenmesi ve gelişmesi için yaptıkları Arama Konferanslarının şimdiye kadar çok verimli geçtiğini söyleyen Ünüvar, Tespit edilen sorunların çözümü için Kaymakam ve Belediye Başkanımız başta olmak üzere ilçenin kurum müdürleri ile bir araya gelerek hemen çalışmalara başlıyoruz ifadelerini kullandı.
     Ünüvar, Feke ve İmamoğlunda gerçekleşen arama konferansına ilçe kaymakamları, belediye başkanları ile tüm partilerin belediye ve il genel meclis üyeleri, muhtarlar, sulama birliklerinin başkanları, siyasi partilerin ilçe başkanları, kanaat önderleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığını bildirdi.
     Ünüvar moderatörlüğünde gerçekleştirilen Arama Konferansında Feke ve İmamoğlu ilçesi için altı sektördeki öncelikler şu şekilde sıralandı:
     Feke ilçesinin öncelikleri;
     Eğitim-gençlik ve spor: Fekeye orta öğretim öğrenci yurdu yapılması ve meslek yüksek okulunun öğrenci alımına başlaması
     Sağlık-sosyal hizmetler: Köylerin sağlık hizmetleri açısından gözden geçirilmesi ve ana okulu yapılması
     Kültür-turizm ve tanıtım: Feke Kalesinin restorasyonu ve turizm altyapısının güçlendirilmesi ile 15 köyün imam ihtiyacının giderilmesi
     Sanayi-ticaret ve istihdam: İlçeye soğuk hava deposunun yapılması
     Tarım-hayvancılık ve kırsal kalkınma: İlçenin tarımsal potansiyelinin değerlendirilmesi ve Feke Barajına balık atılması çalışmalarının fizibilitesinin yapılması
     Altyapı-ulaşım ve çevre: Elektrik kesilme sorununun çözülmesi amacıyla barajlardan elektrik alınması için TEDAŞ Bölge Müdürü ile görüşülmesi ve TOKİ tarafından konut yapılması.
     İmamoğlu ilçesinin öncelikleri;
     Eğitim-gençlik ve spor: İmamoğluna yüksek öğrenim yurdu yapılması ve İmamoğlu Stadının tadilatının yapılması
     Sağlık-sosyal hizmetler: İmamoğlu Devlet Hastanesine doktor takviyesi ve SGK kurumu merkez müdürlüğü hizmet binasının açılması
     Kültür-turizm ve tanıtım: Okumaevi yaptırılması, ilçenin tarihi ve kültürel potansiyelinin geliştirilmesi
     Sanayi-ticaret ve istihdam: Halk Bankasının açılması ve Küçük Sanayi Sitesinin yol sorununun çözülmesi
     Tarım-hayvancılık ve kırsal kalkınma: Ana sulama kanalı yapıldıktan sonra derelere su bırakılması ve ilçenin tarımsal potansiyelinin geliştirilmesi için çalışma yapılması
     Altyapı-ulaşım ve çevre: Sivrisinek ile mücadele ve Çepelce Deresinin ıslahı.
     (KUT-ST)
<< Önceki Haber İmamoğlu ve Fekede Arama Konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER