İMO Adana Şube Başkanı Bakır: Şehrimizde

İMO Adana Şube Başkanı Bakır: Şehrimizde daha fazla soluk alacak yerlere ihtiyaç varken, bu bölgede yapılacak olan AVM ve beton yığını konutlar kentsel yaşam kalitesini düşürecek, şehre yeni bir ucube görüntü ekleyecektir


ADANA (A.A) - İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, 5 Ocak Stadyumu ve çevresinin Toplu Konut İdaresine (TOKİ) devredilerek AVM yapılacağı iddialarına karşı çıkarak, Adanada daha fazla soluk alacak yerlere ihtiyaç olduğunu, bu bölgede yapılacak olan AVM ve beton yığını konutların kentsel yaşam kalitesini düşürerek, şehre yeni bir ucube görüntü ekleyeceğini savundu.
     Bakır, yazılı açıklamasında, 5 Ocak Stadyumunun yıkılarak yerine AVM yapılacağı iddialarına, Adananın kentleşme geleceğinin katledilmesi olduğu gerekçesiyle karşı çıktıklarını, kentsel talan anlamına gelen bu plan karşısında kamusal duyarlılık göstererek tepkilerini ortaya koyacaklarını belirtti.
     Bakır, Adanaya yeni yapılacak stadyuma karşılık, gizli bir planla Adananın en eski mahallelerinden biri olan, Reşatbey Mahallesinde bulunan şu anki stadyum, yanındaki sahalar ve Menderes Spor Salonunun yerinin imara açılarak TOKİye devredilmesinin kentsel bir cinayet olduğunu bildirerek şu ifadeleri kullandı:
     Bu planı uygulamaya sokmak isteyenler bunun sorumluluğunu taşıyacaklardır. Adanalıların yaşam alanlarına karşı duyarlılık göstererek, bu planın uygulanmasına karşı durmaları ve bu planının uygulamaya sokulmasını engellemeleri gerekir. Daha önce, kentimize yapılacak olan stadyumun haberini, arka plandaki niyetlerini saklayarak veren yetkililer, Adana halkını uyutmak isteyerek, eski stadyum alanının kamu yararına kullanılacağı yalanını söylemişlerdir. Ama TOKİden gelen gizli yazı ile gerçek niyetleri ortaya çıkmıştır. Bunu kamuoyuna duyurmayı görev biliyoruz. Şehrimizde daha fazla soluk alacak yerlere ihtiyaç varken, bu bölgede yapılacak olan AVM ve beton yığını konutlar kentsel yaşam kalitesini düşürecek, şehre yeni bir ucube görüntü ekleyecektir. Adanalıları bu planı durdurmaya çağırıyoruz.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Volkan Kaşik
<< Önceki Haber İMO Adana Şube Başkanı Bakır: Şehrimizde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER