İmralıdaki görüşme

İmralıdaki görüşme -Diyarbakırda aralarında KADEP ve BDPnin de bulunduğu siyasi parti ve STKlar, görüşmelerin tekrar başlamasını önemli bulduklarını, diyalog ve müzakerelere tüm ulusal toplumsal kesimlerinde dahil edilerek s


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda aralarında Katılımcı Demokrat Partisi (KADEP) ve Barış ve Demokrasi Partisinin (BDP) de bulunduğu siyasi part ve STKlar, görüşmelerin tekrar başlamasını önemli bulduklarını, diyalog ve müzakerelere tüm ulusal toplumsal kesimlerinde dahil edilerek sürdürülmesi gerektiğine inandıklarını deklere etti.
     Sümerpark Resepsiyon Salonunda biraraya gelen ve aralarında KADEP ve BDPnin de bulunduğu siyasi parti ve STKlar adına hazırlanan açıklamayı Devrimci Demokrat Kürt Derneği Başkanı İmam Taşçıer okudu.
     Türkiyede demokratikleşmenin önündeki en önemli engelin ülkenin en temel sorunu olan Kürt sorunundaki çözümsüzlük politikaları olduğunu belirten Taşçıer, Abdullah Öcalan ile görüşmeler başlamıştır. Bu görüşmelerin diğer görüşmelerden farkı Öcalan ile Kürt siyasetçilerin de görüşmesiyle önemli bir boyut kazanmış olmasıdır. Görüşmelerin tekrar başlamasını önemli buluyoruz. Diyaloğun müzakerelere tüm ulusal toplumsal kesimlerinde dahil edilerek sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz. Demokratik çözümün baskı politikaları ile beraber yürüyemeyeceği olabildiğine açıktır. Çözüm istemeyen derin güçlerin Pariste Kürt siyasetinin örgütsel ve diplomatik temsilcilerinden olan üç Kürt kadın siyasetçiyi katletmesi Kürt halkının ulusal birliğine ve özgürlük istemlerine karşı yapılmış bir saldırıdır. Bu süreçte tüm kamuoyunun dikkatli, pratik katkı sunan ve sürece sahip çıkan bir tutum almasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Geçmiş deneyimler bu tutumun ne kadar gerekli olduğunu bize anlatmaktadır. Bu sürecin başarısı herkesin başarısı olabilirse anlamlı olur. Bunun içinde sürece aktif katılım gerekmektedir dedi.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber İmralıdaki görüşme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER