İncirliova Belediyesi 108 sokak köpeğini sahiplendirdi

İncirliova Belediyesi 108 sokak köpeğini sahiplendirdi


AYDIN (A.A) - İncirliova Belediyesi, bir yıllık çalışma sonucunda geçici hayvan barınağında gerekli bakımlarını yaptığı 108 sokak köpeğini sahiplendirdi,
     İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay, Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla geçici hayvan barınağını ziyaret etti.
     Burada veteriner hekim Okyay Adıgüzel tarafından yapılan kısırlaştırma operasyonunu izleyen Orbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak sokak hayvanlarına sahip çıktıklarını ve belediye bünyesinde oluşturulan geçici hayvan barınağında, sokak hayvanlarına yönelik gerekli bakım, tedavi, kısırlaştırma ve sahiplendirme işlemlerini yürüttüklerini ifade etti.
     Son 1 yıllık süreçte 108 sokak köpeğinin gerekli bakımları yapıldıktan sonra sahiplendirildiğini kaydeden Orbay, şunları söyledi:
     Belediye olarak geçen yıl başladığımız sokak köpeklerinin geçici barınaklarda bakım altına alma çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor. Şu ana kadar 108 sokak köpeğine sahip bulduk ve 32 sokak köpeği de kısırlaştırıldı. Bunun dışında sokak hayvanları için ilçenin çeşitli yerlerine koyduğumuz su ve yiyecek kaplarında hızla artarak çoğalmasını sağlıyoruz. Tabi ki sadece biz belediye olarak değil vatandaşlarda bu konuda daha duyarlı olmaları gerekiyor. Vatandaşlardan isteğimiz bizden sahiplendikleri sokak köpeklerini eğer bakamayacak duruma gelirlerse sokağa değil, yine belediyeye teslim etsinler.
    
     Muhabir: Necip Uyanık / Suat Deniz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber İncirliova Belediyesi 108 sokak köpeğini sahiplendirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER