İnegölde egzoz denetimleri

İnegölde egzoz denetimleri -8 araca 13 bin 512 lira ceza uygulandı


BURSA (A.A) - İnegölde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, egzoz emisyon ölçüm denetimi gerçekleştirdi.
     İlçe girişinde yapılan ve 2 saat süren denetimlerde, 15 aracın egzoz gazı ölçümü yapıldı. Ölçümler sonucunda egzoz gazı kirliliği standardın üzerine çıkan 8 araç sürücüne, 13 bin 512 lira ceza uygulandı.
     Uygulamayı eleştiren bir sürücü yetkililere tepki göstererek, ceza makbuzlarını yırttı.
     Ceza alan bir başka sürücü Hacı Emin Emire de uygulamayı eleştirerek, Böyle bir şey olamaz. Egzoz muayenesinden geçiyoruz. Her sene muayene yaptırıyoruz. Böyle bir şey yok diyerek tepkisini dile getirdi.
     Bursa Valiliği 25 Ocak 2013 tarihli internet sitesinde, uygulamalar hakkında şu duyuruya yer vermişti:
     Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı elemanlarından oluşan ekipler tarafından yapılacak denetimlerde, ölçüm yapılması gereken periyotlarda, egzoz gazı emisyon ölçümünü yaptırmadığı tespit edilen motorlu kara taşıt sahibine, Çevre Kanununun 20. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen, 842 Türk Lirası idari para cezası, yönetmeliklerle belirlenen standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu kara taşıt sahiplerine ise bin 689 Türk Lirası idari para cezası uygulanacaktır.
    
     Muhabir: Şaban Kılıçcı / Cem Şan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber İnegölde egzoz denetimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER