İnegölde heyelan yol kapattı

İnegölde heyelan yol kapattı -Uludağın eteklerindeki Gülbahçe köyü ile Cerrah beldesi arasındaki yol, heyelan yüzünden tamamen trafiğe kapandı


BURSA (A.A) - İnegöl ilçesinde, Uludağın eteklerindeki Gülbahçe köyü ile Cerrah beldesi arasındaki yol, heyelan yüzünden tamamen trafiğe kapandı.
     Gülbahçe-Cerrah yolunun 50 metrelik bölümü, heyelan yüzünde çöktü. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, yolun tamamen trafiğe kapanmasına yol açan heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu.
     Çelik, bölgede teknik elemanların gerekli çalışmayı yaptığını belirterek, en kısa sürede buraya müdahalede bulunacaklarını söyledi.
     Heyelan olabilecek yerlerde öncelikle menfez çalışması yapılması gerektiğini vurgulayan Çelik, Drenaj yapmamız ve toprak altında su oluşumunun önüne geçmemiz gerekiyor. Bursa coğrafyası genel anlamda hareketli bir coğrafya. Bu nedenle bu tip hareketlenmeler her zaman olabilir. Bunu öngörmek durumundayız diye konuştu.
     İnegöl Kaymakamı Aziz İnci de Heyelanın çok yaşandığı bir bölgedeyiz. Kıranköyde, Tahtaköprüde Hilmiyede de bu tür hadiseler oluyor. Sadece İl Özel İdare ile değil DSİ ve bazen belediyelerimizle bu sorunu çözmeye çalışıyoruz dedi.
    
     Muhabir : Bursa / Burak Akay / Haluk Yüksel
     Yayıncı : Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber İnegölde heyelan yol kapattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER