İnegölden Hilvana yardım eli

İnegölden Hilvana yardım eli -İnegöl Fenerbahçeliler Derneği Hamamlı İlköretim Okulunda toplanan kırtasiye malzemeleri ve giyecekler, Şanlıurfanın Hilvan ilçesindeki Kovancık Köyü İlköğretim Okuluna gönderildi (Fotoğraflı-G


DİYARBAKIR (A.A) - İnegöl Fenerbahçeliler Derneği Hamamlı İlk ve Ortaokulunda toplanan kırtasiye malzemeleri ve giyecekler, kardeş okul olarak seçilen Şanlıurfanın Hilvan ilçesindeki Kovancık Köyü İlköğretim Okuluna gönderildi.
     İnegöl Fenerbahçeliler Derneği Hamamlı İlköğretim Okulu Müdürü Taner Doğru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şanlıurfaya yaklaşık 8 bin lira değerinde yardım gönderdiklerini söyledi.
     Okulun Fen ve Teknoloji Kulübü öğrencilerinin, kulüp çalışmaları kapsamında Şanlıurfanın Hilvan ilçesi Kovancık köyü İlköğretim Okulunu kardeş okul olarak belirlediklerini ve bu çerçevede okula yardım göndermeyi düşündüklerini belirtti.
     Kulüp üyelerinin öğretmenleri ve öğrenci arkadaşlarıyla paylaştığı düşüncenin bir anda kampanyaya dönüştüğünü ifade eden Doğru, Kampanyaya bütün öğretmen ve öğrencilerimiz ile okulumuzu eğitim öğretime kazandıran İnegöl Fenerbahçeliler Derneği de katıldı. Yoğun bir çalışmanın ardından teknoloji malzemeleri, yazıcı, tarayıcı, giysi ve kırtasiye malzemeleri toplandı. Yaklaşık 8 bin lira değerindeki yardımı kardeş okulumuza gönderdik dedi.
     Kendi harçlıklarını biriktirerek yardıma destek verdiklerini söyleyen 6/A sınıf öğrencilerinden Özge Gedik, kardeş olarak belirledikleri Kovancık Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerinin zor durumda olduğunu öğrenince hemen yardım toplamaya başladıklarını belirtti.
     Onların da çantaları, giysileri olsun istedik diyen Gedik, şunları söyledi:
     Bizim gibi defter, kalem, çanta kullansınlar istedik. O yüzden böyle bir yardım kampanyası başlattık. Harçlıklarımızı biriktirerek, elimizden geldiği kadar yardım yapmaya çalıştık. Bu yardımı öğretmenlerimizin, müdürümüzün katlılarıyla başardık. Buradaki yardımları oraya göndermek istiyoruz. Bizim gibi mutlu olmalarını istiyoruz. İnşallah yaptığımız yardımı beğenirler ve mutlu olurlar.
     İnegöl Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Refik Tabakoğlu da, öğrencilerin yardım kampanyasına dernek olarak destek verdiklerini ifade ederek, Öğrencilerimizin bu girişimi bizi çok mutlu etti dedi.
     İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise okullar arasında kardeş okul kapsamında, il ve dışında bazı okullarla yardımlaştıklarını bildirdi.
     Bu tür yardım organizasyonlarıyla, öğrenciler arasındaki birliği, beraberliği, kardeşliği tesis etmek, doğudaki öğrencileri batıdaki öğrencilerle kaynaştırmak hedeflerinin bulunduğuna işaret eden Baştürk, Okulumuz öğretmeni, okul yönetimi böyle bir köprü kurma çalışmasına giriyorlar ve Şanlıurfa Hilvan İlçesi Kovancılar Köyü İlköğretim Okuluna hediye gönderiyorlar. Yardım malzemeleri oradaki ihtiyaç sahibi olan öğrencilerimize dağıtılacak ve öğrencilerimiz bu kıyafetleri, araç gereçleri görünce de mutlu olacaklardır. Öğrencilerin yüzü gülüyorsa, Türkiyenin yüzü gülüyor olacaktır. Bu amaçla bu çalışma yapılmıştır. Biz buradan Şanlıurfaya Kovancık Köyüne bir köprü kurduk. İnşallah bu köprü ilerleyen yıllarda daha devam edecektir diye konuştu.
    
     Muhabir: Şaban Kılıççı / Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber İnegölden Hilvana yardım eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER