İnönünün kızı, Lozan Antlaşmasını anlattı

İnönünün kızı, Lozan Antlaşmasını anlattı -2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönünün kızı Toker: -"90 yıl evvel babam İsmet Paşa, Lozanda attığı o imza ile Türkiye Cumhuriyetinin temellerini kurmuştu"


AMASYA (A.A) - Türkiyenin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönünün kızı Özden İnönü Toker, "90 yıl evvel babam İsmet Paşa, Lozanda attığı o imza ile Türkiye Cumhuriyetinin temellerini kurmuştu" dedi.
     Toker, Amasya Üniversitesince Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen "90. Yılında Lozan Barışı ve Türkiye Cumhuriyeti" konulu panele katıldı.
     Lozan Barış Antlaşması ile Türkiyenin askeri zaferini taçlandırdığını belirten Toker, şunları kaydetti:
     "Yeni Türk devletinin askeri zaferini taçlandıran, bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü emperyalist devletlere kabul ettiren Türk devletinin uluslararası topluluklarda yer almasını sağlayan tarihi bir belge olan Lozan Barış Antlaşmasının 90. yıl dönümünü kutluyoruz. 90 yıl evvel babam İsmet Paşa, Lozanda attığı o imza ile Türkiye Cumhuriyetinin temellerini kurmuştu. Bu hepimiz için önemli bir imza. Çünkü o imza sayesinde bu güzel ülkeye sahip oluyor ve çağdaş bir Türkiyede yaşayarak bütün dünyanın saygısını kazanmayı hak ediyoruz."
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber İnönünün kızı, Lozan Antlaşmasını anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER