İran Doğu Azerbaycan Valisi Beygi, Erzurumda

İran Doğu Azerbaycan Valisi Beygi, Erzurumda -Beygi: Erzurum ile İran arasında ekonomik işbirliği oluşturmak istiyoruz


ERZURUM (A.A) - İranın Doğu Azerbaycan Valisi Ali Rıza Beygi, Erzurum ile İran arasında ekonomik işbirliği oluşturmak istiyoruz dedi.
     Çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Erzuruma gelen Beygi, Vali Sebahattin Öztürkü makamında ziyaret etti.
     Beygi, burada yaptığı konuşmada, Erzurum ile İran arasında ekonomik işbirliği oluşturmak istediklerini söyledi. Beraberinde gelen heyetin Erzurumda çeşitli temaslarda bulunacağını belirten Beygi, şöyle konuştu:
     Daha öncede Erzuruma ziyarette bulunmuş ve birtakım konuları görüşmüştük. Kültürel ve akademik işbirliklerimizi bu ziyaretimizde bir kez daha görüşmek istiyoruz. Benimle beraber gerek özel gerek resmi fabrikaların genel müdürleri de burada. Doğu Azerbaycan ve Erzurumun ekonomik potansiyelini göz önünde bulundurarak bu ilişkilerin daha ileri boyutlara gitmesini ümit ediyoruz. İlişkilerin daha iyi olması ve gelişmesi için sizleri de İranın Tebriz kentinde 5-6 Haziran tarihleri arasında yapılacak ekonomi formuna bekliyoruz. Ayrıca Doğu Azerbaycanda meydana gelen depremde bizleri yalnız bırakmadığınız için tekrar teşekkür ediyorum.
     Vali Sebahattin Öztürk de yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Doğu Azerbaycan ile ilişkilerin geliştirilmesini arzu ettiklerini söyledi.
     Beygi ile Öztürk daha sonra İrandan Erzuruma gelen aralarında iş adamlarının da bulunduğu heyetle toplantı yaptı.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber İran Doğu Azerbaycan Valisi Beygi, Erzurumda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER