İranlılardan Edirne el sanatlarına büyük ilgi

İranlılardan Edirne el sanatlarına büyük ilgi -Tahranda İran Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı himayesinde geçen hafta açılan kermeste, Edirneli dar gelirli kadınların yaptığı el sanatları büyük ilgi gördü -Dışişleri Bakanlığı E


EDİRNE (A.A) - Salih Baran - İranın başkenti Tahranda geçen hafta açılan kermeste Edirne el sanatlarının yoğun ilgi gördüğü bildirildi.
     Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Metin Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta Tahranda, İran Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı himayesinde, geliri Doğu Azerbaycan ve Kuzey Horasan eyaletlerinde depremden zarar gören ailelere bağışlanan bir kermes açıldığını söyledi.
     Türkiyenin Tahran Büyükelçiliğinin de yer aldığı kermeste, Edirnenin el sanatları ürünlerinin de satıldığını ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:
     Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciliğimizi açarken sadece diplomasiye yönelik çalışmalar yapmayacağımızı, bunun yanında kamu diplomasisi de yürüteceğimizi belirtmiştik. Bunun bir örneğini Tahran Büyükelçiliğimiz aracılığıyla İranda düzenlenen kermeste gösterdik. Burada dar gelirli ailelerimizden satın aldığımız ürünleri dış temsilciliklerimizin katıldığı kermes ve benzeri programlara göndererek, Edirnenin ve Türkiyenin tanıtımına katkıda bulunuyoruz.
     Tahrandaki kermeste Edirne el sanatlarının yoğun ilgi gördüğünü vurgulayan Kılıç, ürünlerin tamamının satıldığını belirtti.
     Kılıç, Tahrana İranlı kadınların ilgi göstereceği nakış ve dantel ürünlerini yolladık. Bunu devam ettireceğiz. Özellikle dar gelirli aileler ve mikro kredi alarak üretim yapan vatandaşlarımızdan satın alarak dış temsilciliklerimizin katıldığı organizasyonlara yollayacağız. Çinde düzenlenecek bir organizasyona ise meyve şeklinde yapılan sabunları yollamayı planlıyoruz.
    
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber İranlılardan Edirne el sanatlarına büyük ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER