İrlanda Dışişleri Bakanı Gilmore, çadır kenti

İrlanda Dışişleri Bakanı Gilmore, çadır kenti ziyaret etti -Gilmore: "Türk Hükümeti bu insanlar için (Suriyeliler) çok büyük fedakarlık yaparak dayanışma ve cömertlik örneği gösteriyor"


GAZİANTEP (A.A) - İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Ticaret Bakanı Eamon Gilmore, Türkiyeye sığınan Suriyelilere ilişkin, "Türk Hükümeti bu insanlar için çok büyük fedakarlık yaparak dayanışma ve cömertlik örneği gösteriyor" dedi.
     Gilmore, Dışişleri Bakanlığının kamplardan sorumlu temsilcisi Suphi Atan, Türkiyenin Dublin Büyükelçisi Necip Egüz ve diğer yetkililerle, Nizip ilçesinde yaklaşık 11 bin Suriyelinin kaldığı çadır kenti ziyaret etti.
     Suriyeli ailelerle görüşen Gilmore, çocukların ve yetişkinlerin eğitim gördüğü okulları gezerek yetkililerden bilgi aldı.
     İlçedeki konteyner kentte de incelemelerde bulunan Gilmore, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyeliler için üzgün olduğunu belirtti.
     İrlanda Hükümeti olarak daha önce Suriyeliler için 1 milyon avro nakit yardımda bulunduklarını anımsatan Gilmore, şunları kaydetti:
     "Türk Hükümeti bu insanlar için çok büyük fedakarlık yaparak dayanışma ve cömertlik örneği gösteriyor. Biz de daha önceki katkıya ilaveten 8 milyon avroluk bütçeyle yardımlarımızı sürdürmekteyiz. İrlanda, Suriyeli sığınmacılara hakikaten yardım yapıyor ve yardımlarını yapmaya devam edecektir. Buradaki kişilere daha fazla yardım ve cömertlik yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu kapsamda Birleşmiş Milletler (BM) ve BM İnsani Yardım Yüksek Komiserliği ile ortak bir çalışmamız var. Dolayısıyla bu ziyaret çok iyi oldu. Ülkeme döndüğümde Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı nezdinde gördüklerimi orada tartışmaya açacağım."
     Gilmorein ziyaretine, Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu ile Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz de eşlik etti.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber İrlanda Dışişleri Bakanı Gilmore, çadır kenti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER