İş kadınları, Diyarbakıra geliyor

İş kadınları, Diyarbakıra geliyor -AK Parti Diyarbakır Kadın Kolları Başkanı Bakır: "Çözüm sürecinin havasını ve atmosferini yerinde görecekler" -DOGÜNSİFED Başkanı Bedirhanoğlu: "Çözüm sürecinin önemli yansımasını hem bölgemizde


DİYARBAKIR (A.A) - AK Parti Diyarbakır Kadın Kolları Başkanı Serpil Bakır, çözüm sürecine destek kapsamında iş kadınlarının Diyarbakıra geleceğini söyledi.
     Bakır, yaptığı açıklamada, önümüzdeki hafta yapılacak ziyaretin Diyarbakır için çok önemli olduğunu belirterek, "Biz birlikte Türkiyeyiz" sloganıyla gerçekleşecek ziyaretin AK Parti Kadın Kolları Başkanlığınca organize edildiğini ifade etti.
     Bakır, şöyle konuştu:
     "20 Mayıs Pazartesi günü Diyarbakırda çok önemli misafirlerimiz olacak. Ülkemizin önemli iş kadınları, çözüm sürecinin havasını ve atmosferini yerinde görecekler. 100 kişiden oluşacak iş kadınlarımız burada yerel girişimcilerle de buluşacaklar. Bu görüşmede iş kadınlarımızdan yatırım yapmaları istenecek. Hem çözüm sürecine katkı sunulması hem de yatırım için önemli olan bu ziyarette Diyarbakırın misafirperverliğini en iyi şekilde göstereceğiz."
     Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu da iş kadınlarının Diyarbakıra gelmesinin önemli olduğunu belirterek, "Çözüm sürecinin önemli yansımasını hem bölgemizde hem de ülkemizde görüyoruz. Psikolojik anlamda çok önemli bir hava var. Bu çerçevede heyetlerin bölgemize gelişleri devam ediyor. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşitin ev sahipliğinde yapılacak ziyarette, toplantılar gerçekleşecek. Bu toplantıda bölgeye yönelik yatırımlar konuşulacak. Yatırımların da hemen olacağını düşünmüyoruz fakat en kısa zamanda bölgede büyük yatırımların gerçekleşeceğine inanıyoruz. 6 aydan sonra bölgede yatırım anlamında hareketlilik bekliyoruz" diye konuştu.
     Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal ise çözüm sürecinin getirdiği etkiyle bölgeye gidip gelmelerin arttığını kaydederek, "Çok çeşitli iş kollarından bir iş kadını heyetinin Diyarbakıra geleceğini biliyoruz. Kadın emeğinin öne çıktığı bu ziyaret, bölge için önemli olacaktır. Bu anlamda somut gelişmelerin yaşanmasını bekliyoruz, genel olarak ümitliyiz. Ümidimiz artmıyor ama ümidimizi koruyoruz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Çakan / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber İş kadınları, Diyarbakıra geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER