İshak Paşa Sarayında Türkçe ve Kürtçe

İshak Paşa Sarayında Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halay -Ağrının Doğubayazıt ilçesindeki İshak Paşa Sarayını ziyaret eden turistler, saray avlusunda Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halay çekerek kardeşlik mesajı verdi -İl


AĞRI (A.A) - Fatma Güven - Doğubayazıt ilçesindeki İshak Paşa Sarayını ziyaret eden turistler saray avlusunda Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halay çekerek kardeşlik mesajı verdi.
     Diyarbakırdan 30 kişilik grupla sarayı ziyarete gelen Uluslararası Halk Oyunları Topluluğu eğitmeni Halis Solmaz, AA muhabirine, farklı şehirlerde yaşayan arkadaşlarıyla İshak Paşa Sarayına gezi düzenlediklerini söyledi.
     Kendisinin Doğubayazıtlı olduğunu ifade eden Solmaz, "Arkadaşlarımı buraya getirmek önceleri zordu. Ağrı veya Doğudaki herhangi bir ili söylediğimizde tedirginlik duyuyorlardı. Şimdi güvende olduklarını bildiklerinden buradalar. Barış sürecinde artık kimse korkmadan, tedirgin olmadan buralara geliyor. Farklı illerden arkadaşlarla saray avlusunda Kürtçe, Türkçe şarkılar eşliğinde halay çekerek kardeşlik mesajı verdik" dedi.
     İstanbuldan 21 arkadaşıyla gelen Oya Baysal da barış ve kardeşlik anlamında ülkede olumlu hava esmesini değerlendirmek için 3 günlüğüne Ağrıya geldiklerini belirterek, "Ağrının tarihi yerlerini gezdik. Binlerce fotoğraf çektik. İstanbuldaki arkadaşlarımıza buranın güzelliklerini anlatacağız. Ülkede güzel bir süreç yaşanıyor, biz de gezmeye geldik" diye konuştu.
    
     -"Barış sürecinin turizme katkısı büyük"-
    
     Ağrı Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut ise İshak Paşa Sarayının, çözüm süreciyle çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırladığını söyledi.
     Geçen yıl 220 bin turistin geldiği saraya bu yıl 300 bin ziyaretçi beklediklerini vurgulayan Bulut, şunları kaydetti:
     "İshak Paşa Sarayını ziyaret eden turist sayısının çözüm süreciyle arttığını görüyoruz. Ülkede barış ve kardeşlik ortamı oluşmasıyla Ağrı bir kültür ve turizm kenti olma yolunda ilerlemeye başladı. Doğubayazıtta sarp kayalar üzerine kurulmuş, 116 odası, türbesi, camisi, surları, divan ve harem salonları, iç ve dış avlularıyla kartal yuvasına benzetilen, Osmanlı, Fars ve Selçuklu mimarisini barındıran Doğu Anadolunun en önemli turistik yapılarından İshak Paşa Sarayı, çözüm sürecinin yaydığı barış ve kardeşlik havasıyla bahar dönemini yaşıyor. Önceki yıllarda bu dönem sarayı çok az kişi ziyaret ederdi ancak bu yıl yoğunluk yaşanıyor. İnsanlar terör olaylarından buralara gelmeye korkuyordu. Barış sürecinin turizme büyük katkısı oldu. İnsanlar tereddüt yaşamadan buraların eşsiz güzelliklerini gezme fırsatı yakaladı. Sarayı ziyaret edecek turist sayısında bu yıl yüzde 40 artış bekliyoruz."
     Ağrının huzurlu bir kent olduğunu, süreçle bunun daha da artacağına inandığını dile getiren Bulut, "Bugün sarayın avlusunda kardeşlik türküleri söylenip halay çekiliyorsa bu, çözüm sürecinin verdiği huzurun yansımasıdır. İstanbul, Ankara, Diyarbakır ve İtalyadan turist gelmeye başladı. Hepsi de huzur ve güven içinde el ele tutuşup halay çekiyor. Ağrı, tarihi güzellikleri, doğası, yöresel yemekleri, misafirperverliğiyle ziyaretçilerini güvenle ağırlamaya devam edecek" dedi.
     Konaklama ve bir çok alanda Ağrıya yatırım yapmak isteyenlerin talepte bulunduğuna da dikkati çeken Bulut, dağı, meteor çukuru, kanyonları, gölleri ve yaylalarıyla kentin adete turizm cenneti konumunda olduğunu, çözüm süreciyle hak ettiği yere ulaşacağını kaydetti.
    
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber İshak Paşa Sarayında Türkçe ve Kürtçe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER