İşitme engelliler, emniyet mensuplarıyla maç yaptı

İşitme engelliler, emniyet mensuplarıyla maç yaptı -Erzurum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Dede Korkut İşitme Engelliler Okulu öğrencileriyle halı saha maçı yaptı


ERZURUM (A.A) - Erzurum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri Engeliniz Spora Engel Değildir projesi kapsamında Dede Korkut İşitme Engelliler Okulu öğrencileri ile halı saha maçı yaptı.
     Fenerbahçe Spor Okulu halı sahasında oynanan maçı, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Kaya Gezeker, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile işitme engelli öğrencilerin aileleri izledi.
     Gezeker, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, projesi kapsamında bu etkinliği düzenlediklerini belirterek, engelli bir çocuğa sahip ailelerin kendilerini toplumun dışında tuttuğunu söyledi.
     Ailelerin çocuklarını zaman zaman bu tür faaliyetlere kattığını ifade eden Gezeker, Herkes için spor şart. Spor yaparken ailelerimizle bir araya geliyoruz. Onların sıkıntılarını alıyoruz. Onlara destek olacağımız hususlarda destek olmaya çalışıyoruz. Geçen hafta bu faaliyetimizi zihinsel engelli kardeşlerimizle gerçekleştirdik. Bol gollü biri maç oldu. Onların mutlulukları bizleri de mutlu ediyor dedi.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Çintimar da toplum destekli polislerin yaptığı faaliyetle engellilere spor anlamında destek verdiklerini belirterek, bütün kamu kurum ve kuruluşlarına bu anlamda destek verebileceklerini kaydetti.
     Önümüzdeki hafta Erzurumda bulunan engellilerin aileleriyle bir toplantı yapacaklarını dile getiren Çintimar, şunları kaydetti:
     Bu toplantının ardından bütün engelli kardeşlerimizi evlerinden çıkartıp spor tesislerine taşıyacağız ve onlara spor yaptırmaya çalışacağız. Görme engelli iki çocuğumuz olimpiyatlarda ülkemizi temsil etti ve madalya aldı. Yine Doğan Hancı olimpiyatta üçüncü oldu. Yine bir diğer bedensel engelli sporcumuz bilek güreşinde sağ ve sol bilekte dünya şampiyonu oldu.
     Gezeker ve Çintimar, 5-5 biten maçın ardından işitme engelli çocuklara çeşitli hediyeler vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber İşitme engelliler, emniyet mensuplarıyla maç yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER