İŞKAD Başkanı Türkmenden liseli kızlara öneriler

İŞKAD Başkanı Türkmenden liseli kızlara öneriler


ADANA (A.A) - Adana İş Kadınları Derneğinin (İŞKAD) Türkiyedeki kadın girişimciliğinin artması için hazırladığı Kızlarımız Girişimci Olsun projesinin üçüncü buluşması Şehit Temel Cingöz Anadolu Lisesinde gerçekleşti.
     İŞKADdan yapılan yazılı açıklamaya göre, dernek başkanı Elif Doğan Türkmen, Şehit Temel Cingöz Anadolu Lisesinin kız öğrencileriyle bir araya geldi.
     Türkiyedeki ve Adanadaki girişimci kadın sayının artması için bu etkinliği düzenlediklerini belirten Türkmen, salondaki kız öğrencilere seslenerek, Bu salonda oturan arkadaşlarımız girişimci olmak için geç kalmış değilsiniz. Yeter ki iş sahibi olmayı kafanıza koyun ifadelerini kullandı.
     Türkmen, gelecek yıl okullarda girişimcilik kulüpleri kurarak girişimciliği artırma yolundaki çalışmaların boyutunu genişleteceklerini belirterek, öğrencilerin çoğunun girişimciliği bilmediğini anlattı.
     Kızların maaşla çalışan değil patron olmayı hedeflemesi gerektiğini ifade eden Türkmen, Kendi işinizin sahibi olun. Türkiyenin girişimci kadın sayısının artmasına ihtiyacı var. Yeter ki isteyin, hedefinizi belirleyin ve çalışın. Geleceğimizi oluşturacak olan sizsiniz. Buradan bir kızımız bile yarın girişimci olsa biz bundan mutluluk duyarız şeklinde açıklamada bulundu.
     Şehit Temel Cingöz Anadolu Lisesi mezunlarından olan İŞKAD Genel Sekreteri Canan Onatça Dolmuş da iş yaşamında başarılı olmanın yollarını kız öğrencilere anlattı.
     Okul Müdürü İbrahim Geçioğlu, İŞKAD Başkanı Türkmene teşekkür belgesi verip, öğrencilerin öykü ve denemelerinden oluşan Gergef adlı kitabı armağan etti. Mezunlar Derneği de eski mezunlarından Canan Onatça Dolmuşa çiçek verdi.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Volkan Kaşık
<< Önceki Haber İŞKAD Başkanı Türkmenden liseli kızlara öneriler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER