İskenderun Çevre Koruma Derneği Genel Sekreteri

İskenderun Çevre Koruma Derneği Genel Sekreteri Demirkan: -Termik santralleri insan ve çevre sağlığı açısından zararlı


HATAY (A.A) - İskenderun Çevre Koruma Derneği Genel Sekreteri Oktay Demirkan, termik santralleri insan ve çevre sağlığı açısından zararlı bulduklarını belirtti.
     Demirkan, İskenderun Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında, İskenderun Körfezinde ve Organize sanayi bölgelerinde termik santral kurulmasını anayasanın 56. maddesine aykırı olduğunu söyledi.
     Kyoto protokolüne göre ülkelerin çevre kanunlarına uymasının zorunlu olduğunu ifade eden Demirkan, Anayasanın 56. maddesine göre herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir. Ayrıca İskenderun 2. Organize Sanayi Bölgesi kuruluş protokolüne göre demir çelik sanayi bölgesidir. İskenderun 2. OSB belirtilen kuruluş amacına, şartlara aykırı olarak demir çelik sektöründen çıkartılarak enerji sektörüne tahsis edilmiştir. Bu da hukuken yanlıştır. Ayrıca bölgede 500 metre mesafede 3 termik santral kurulmak istenmektedir. Termik santrallerden çıkacak olan baca külleri, açığa çıkacak gazlar ve ağır metallerle su kirlenecektir diye konuştu.
     Demirkan, konuyla ilgili olarak suçtan doğrudan zarar gören sıfatıyla sanıklardan şikayetçi olduklarını ifade ederek İskenderun Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.
     Düzenlenen toplantıya çok sayıda dernek üyesi ve çevreci katıldı.
    
     Muhabir:Ömer Soylu
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber İskenderun Çevre Koruma Derneği Genel Sekreteri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER