Sınır ötesine yardım

Sınır ötesine yardım -Şanlıurfada, Suriyeye Yardım Platformunca toplanan 2 tır yardım malzemesi daha ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada, Suriyeye Yardım Platformunca toplanan 2 tır yardım malzemesi daha ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.
     Kent genelindeki stantlarda toplanan gıda ilaç ve giyimden oluşan yardım malzemeleri, Paşabağı Mahallesindeki depoya ulaştırıldı. Burada kategorilere göre ayrılıp kolilenen malzemeler, gönüllülerce tırlara yüklendi.
     Malzemeler, Akçakale ve Karkamış Gümrük kapılarından geçirilerek Suriyedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
     Suriye Yardımlaşma Platformu üyesi Ali Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün gönderilen 2 tır malzemeyle birlikte toplam 41 tır yardım malzemesinin Suriyeye ulaştırıldığını söyledi.
     Yardımların artarak devam ettiğini belirten Acar, Dileriz oradaki yangın en kısa sürede sönsün. Bu yardımlar yerlerine ulaşarak onların derdine bir nebze de olsa derman olsun. Şanlıurfa halkına ve tüm yardımseverlere bu kampanyasına gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür ediyoruz dedi.
    
     -Bab kenti müftüsü-
    
     Suriyeye gidecek olan yardım malzemelerine eşlik etmek için kente gelen Halepe bağlı El-Bab ilçesinin eski Müftüsü Muhammed Zekeriye Mesud da Türk halkına ve yetkililere yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür etti.
     Söz konusu yardımların Suriyede ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını anlatan Mesud, Bütün herkese yaptıkları yardımlar için teşekkür ederiz. En çok ilaç, ameliyat malzemesi ve gıdaya ihtiyacımız var şeklinde konuştu.
     Olaylar nedeniyle yerleşim yerlerinin büyük zarar gördüğünü anlatan Mesud, iç savaş sonrası inşaat noktasında yardıma ihtiyaç duyulacağını aktardı.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Sınır ötesine yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER