İslahiye Belediye Başkanı Uludağ:

İslahiye Belediye Başkanı Uludağ: -Belediyeyi borç batağından kurtarmak için çalışıyoruz


GAZİANTEP (A.A) - İslahiye Belediye Başkanı Malike Uludağ, 19 milyon TL borçla devraldıkları belediyeyi borç batağından kurtarmak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.
     Uludağ, düzenlediği basın toplantısında, işçi alacakları ve borçlar konusunda yürüttükleri çalışmalara değindi. Seçimi kazandıktan sonra ciddi bir borç yüküyle karşılaştıklarını anlatan Uludağ, şunları kaydetti:
     19 milyon TL borçla devraldığımız belediyeyi borç batağından kurtarmak için gece gündüz çalışıyoruz. Zaman içerisinde bu borçları eritmeye çalışsak da yapılan hizmetler göz önünde bulundurulduğunda bu pek mümkün olmadı. 2011 yılında yapılandırma kanunuyla belediyemizin kamuya olan borçlarını yapılandırdık. Maliye, SGK, Tedaş gibi kurumlarla yaptığımız yapılandırma anlaşmalarıyla iki ayda bir 350 bin TLlik taksitleri düzenli olarak ödüyoruz. Bu yapılandırma sonrasında halkımıza hizmet üretmekte zorlanır hale geldik.
     Kamu borçlarının yapılandırılmasının ardından işçilere olan yaklaşık 4 milyon TLlik borcu ödemek istediklerini aktaran Uludağ, bununla ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
    
     Muhabir: Zekeriye Şimşek
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber İslahiye Belediye Başkanı Uludağ: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER