İslahiye çadır kentindeki gerginlik

İslahiye çadır kentindeki gerginlik -Adliyeye sevk edilen 34 Suriyeli serbest bırakıldı


GAZİANTEP (A.A) - İslahiye ilçesinde Suriyelilerin kaldığı çadır kentte önceki gün yaşanan olaylarla ilgili gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 34 Suriyeli serbest bırakıldı.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, gözaltına alınan Suriyeliler, İlçe Jandarma Komutanlığındaki işlemlerin ardından kamu malına zarar verme, resmi memura görevini yaptırmamak için direnme ve mukavemet iddiasıyla adliyeye sevk edildi.
     Savcılıkça ifadesi alınan 6sı çocuk 34 Suriyeli serbest bırakıldı.
     Serbest bırakılan Suriyeliler, çadır kent yöneticilerine teslim edildi.
    
     -Dışişleri Bakanı Davutoğlunun SUK heyetiyle görüşmesi-
    
     Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye Ulusal Konseyi (SUK) heyeti ile yaptığı görüşmede, Suriyelilerin kaldığı kamplarda yaşanan olayların kabul edilemez olduğunu belirterek, bunun tekrarını istemediklerini ifade etmişti.
     Bakan Davutoğlu, bakanlıkta bir araya geldiği SUK Başkanı Abdülbasid Seyda ve beraberindeki heyetle Suriyede sahadaki mevcut durumu ele almış ve geçiş sürecine ilişkin istişarelerde bulunmuştu.
     Davutoğlu, yaşananların kabul edilemez olduğunu, bunun kamplardaki küçük bir grubun işi olduğuna inandıklarını ifade ederek, Olayların tekrarını istemediklerini belirtmişti.
     SUK heyeti ise kamplarda yaşananları hiçbir şekilde tasvip etmediklerini, Türk Hükümetinin bugüne kadarki ev sahipliğine müteşekkir olduklarını bildirmişti.
     SUK Başkanı Seyda, Davutoğlu ile yaptığı görüşmeden sonra olayların münferit olduğunu, Suriyelilerin tamamına mal edilmemesi gerektiğini söylemiş ve sorumsuz hareketleri kınadıklarını belirtmişti.
    
     Muhabir: Zekeriye Şimşek / Sevil Çelik
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber İslahiye çadır kentindeki gerginlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER