İşletmelere Marka Tescil ve Coğrafi İşaretler

İşletmelere Marka Tescil ve Coğrafi İşaretler anlatılacak


ÇORUM (A.A) - Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Türk Patent Enstitüsü işbirliğinde işletmelere yönelik Marka Tescil ve Coğrafi İşaretler konulu seminer düzenleneceği bildirildi.
     TSOdan yapılan yazılı açıklamada, Türkiyede, sınai mülkiyet hakları konusunda tescil belgesi vermeye yetkili tek kurum olan Türk Patent Enstitüsünün, bu alanda 141 yıllık birikiminden destek alarak, 1994 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda Türkiyeyi başarıyla temsil ettiği ve kendi vizyonunu oluşturduğu belirtildi.
     Türk Patent Enstitüsünün kamusal sorumluluğu gereği, ülkenin teknolojik ve endüstriyel gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla sınai haklara ilişkin hizmetler yürüttüğünün kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Bu hizmetlerin ülkemiz sanayicisi, tasarımcıları, tüccarları gibi oldukça geniş bir kitle tarafından doğru şekilde anlaşılması ve etkin kullanılması oldukça önem taşımaktadır. Bu kapsamda odamız ile Türk Patent Enstitüsü işbirliğinde, 8 Ocak tarihinde, Marka Tescil ve Coğrafi İşaretler konulu bir bilgilendirme semineri düzenlenecektir. Meclis toplantı salonunda 10.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek seminere konuşmacı olarak Türk Patent Enstitüsü Markalar Daire Başkanlığı Marka Uzmanı Ayşe Özünel Aytemiz katılacaktır.
     Seminere tüm üyelerin katılabileceği ifade edildi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber İşletmelere Marka Tescil ve Coğrafi İşaretler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER