Sporda engeller kalkıyor

Sporda engeller kalkıyor -Gençlik ve Spor Bakanlığının Sporda Engelleri Kaldırıyoruz projesi kapsamında Aksarayda evlerinden özel otobüslerle alınan engelli çocuklara yetenek testi yapıldı -Yeteneklerine göre spor branşla


AKSARAY (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanlığının Sporda Engelleri Kaldırıyoruz projesi kapsamında Aksarayda kendileri için özel hazırlanan otobüslerle evlerinden alınan engelli çocuklara, spor salonunda çeşitli branşlarda yetenek testi yapıldı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığının 81 ilde gerçekleştirdiği Sporda Engelleri Kaldırıyoruz projesi kapsamında Aksarayda çalışma başlattıklarını söyledi.
     Engelli kulüpleri ve rehabilitasyon merkezleri ile irtibata geçerek, engelli çocukları, bakanlığın gönderdiği engelliler için tasarlanan otobüsle tek tek evlerinden alarak Atatürk Spor Salonuna getirdiklerini anlatan Arısoy, şunları kaydetti:
     Çocuklarımıza uzman antrenörler eşliğinde yetenek testi uygulanıyor. Engellerine göre en iyi hangi sporu yapabildiklerinin tespiti gerçekleştiriliyor. Bu işlemden sonra çocuklar uygun spor branşlarına ayrılacaklar. Daha sonra eğitimlerimiz başlayacak. Özel otobüsümüzle engelli çocuklarımızı evlerinden alıp tesislerimize getireceğiz. Burada antrenörlerimiz onları çalıştıracak yetiştirecek. Türkiyede federasyonun engellilere yönelik düzenlenen müsabakalara katılmalarını sağlayacağız.
     Şu anda 70e yakın engelli çocuğumuzun 9 istasyonda testleri yapılıyor. Tenis, atletizm, badminton, basketbol, atıcılık, masa tenisi, hentbol branşlarında yetenekleri ölçülüyor. Bunlar arasında bedensel, zihinsel, görme, işitme engelliler var.
    
     -Spor, engelliler için sosyal rehabilitasyon-
    
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Aksaray Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinin Fizyoterapisti Handan Çalkar ise sporun engelliler üzerindeki en önemli etkisinin sosyal rehabilitasyon olduğunu söyledi.
     Spor sayesinde sosyalleşen çocukların kurum dışına çıkarak, farklı insanlarla karşılaşmaktan hoşlandıklarını belirten Çalkar, Bedensel engelli çocukların da sporla kas kuvveti artıyor. Kurumumuzda da beden eğitimi öğretmenimiz var. Sporla ilgili her türlü etkinliğe katılıyoruz. Onların mutlu olduklarını görüyoruz dedi.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı antrenörlerle yaklaşık 2 saat farklı spor branşlarında çalışan engelliler, spor yapmayı çok sevdiklerini belirterek, Suat Abi şeklinde hitap ettikleri Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıça teşekkür ettiler.
    
     Muhabir: Ersin Altınsoy / Murat Aslan
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Sporda engeller kalkıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER