İsrailin Türkiyeden özür dilemesi

İsrailin Türkiyeden özür dilemesi -AK Parti MKYK Üyesi Can: Bu iktidarın istikrarı, kararlılığı sayesinde İsrail ciddi bir şekilde Türkiye karşısında geri adım attı, özür diledi, tazminatları kabul etti (Fotoğraflı


ELAZIĞ (A.A) - AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Osman Can, İsrailin Türkiyeden özür dilemesine ilişkin, Bu iktidarın istikrarı, kararlılığı sayesinde İsrail ciddi bir şekilde Türkiye karşısında geri adım attı, özür diledi, tazminatları kabul etti dedi.
     Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Anayasa Mahkemesi eski raportörü Doç. Dr. Can, Elazığ Sivil Toplum Platformu tarafından kentin eski yerleşim yeri Harputtaki Diyanet Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen Harput Konuşmaları programında, başkanlık sistemine değindi.
     Sistemin, Türkiyenin bundan sonraki geleceğine bakarak, rasyonel bir şekilde tartışılması gerektiğini belirten Can, buna göre modellerin ortaya konması gerektiğini söyledi.
     Başkanlık sistemi hakkında bilgi veren Can, Yargıyı öyle bir şekilde tesis etmeliyiz ki yargı kendi kafasına göre hareket etmemeli, parlamentonun çıkardığı yasalar çerçevesinde hareket etmeli. Yargının veya yargıçların kim olduğuna da doğrudan veya dolaylı olarak milletin temsilcileri ya da millet karar vermeli. Bunu da sağlarsak başkanlık sistemini sağlam bir ray üzerine oturtmuş oluruz diye konuştu.
     Bu sistemin etkin, işlevsel, hızlı karar alabilen bir mekanizmaya sahip olduğunu vurgulayan Can, parlamenter sistemin bunu üretmediğini söyledi.
     Başkanlık sisteminin doğruluğunun 10 yıllık AK Parti iktidarına bakarak görülebileceğini belirten Can, şunları söyledi:
     Bu iktidarın istikrarı, kararlılığı sayesinde İsrail ciddi bir şekilde Türkiye karşısında geri adım attı, özür diledi, tazminatları kabul etti. Gazzeye yönelik insanlık dışı ambargo da oradan kaldırılmak üzere. Bu konularda ciddi ilerlemeler sağlandı ve Başbakanımız oraya gidecek. Bu, parlamenter sistemin getirdiği bir getiri değildir, istikrarlı hükümet sonucudur. Bunun her zaman böyle devam etmesi parlamenter sistem içerisinde garanti değildir ama başkanlık sistemi bunun artık bundan sonra böyle devam etmesini garantileyebilecek olan şeydir.
    
     Muhabir: Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber İsrailin Türkiyeden özür dilemesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER