İsrailin Türkiyeden özür dilemesi

İsrailin Türkiyeden özür dilemesi -Filistinin Ankara Büyükelçisi Maruf: Sayın Erdoğanın özrü kabul etmesini destekliyoruz


VAN (A.A) - Filistinin Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, İsrailin Türkiyeden özür dilemesine ilişkin, Sayın Erdoğanın özrü kabul etmesini destekliyoruz dedi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan ile Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbasın eşi Emine Abbasın düzenlediği yardım yemeğinde toplanan parayla yaptırılacak okulun protokolünü imzalamak üzere Vana gelen Büyükelçi Maruf, Vali Münir Karaloğlunu ziyaret etti.
     Daha sonra Vali Tahir Paşa Toplantı Salonuna giden Karaloğlu ve Maruf, yapımı planlanan okulun protokolünü imzaladı.
     Karaloğlu, yaptığı konuşmada, Filistin ile Türk halkının birbirini karşılıksız seven dost ülkeler olduğunu belirterek, Burada yapılacak okula belki de Filistinin daha çok ihtiyacı var. Ancak karşılıksız sevmenin gereği bu okulu deprem sonrası Vandaki kardeşleri için yapıyorlar. Bu, iki ülke arasındaki derin bağlarını da göstermek açısından önemli. Okulun yapılması için emeği geçenlere teşekkür ediyorum diye konuştu.
    
     -Okul Filistin halkından Türkiyeye hatıra olacak-
    
     Maruf ise Vanda kendini evinde gibi hissettiğini, zor koşullarda olmalarına rağmen Vanın yanında olmak istediklerini söyledi.
     Filistinin savaşta olması dolayısıyla herkesten yardım beklediğini vurgulayan Maruf, şöyle konuştu:
     Depremden sonra kardeşlerimizin yanında olmak istedik. Vandaki insanlar için Başbakan Erdoğanın eşi Emine Erdoğan ile Mahmut Abbasın eşi Emine Abbas yardım gecesi düzenledi. Bu okulun inşası için 835 bin lira toplandı. Bunu sayın Valiye takdim edeceğiz. Okula Filistin Okulu adı verilecek. Okul Filistin halkından Vana, Türkiye halkına bir hatıra olacak. Aynı zamanda sayın Abbas, okulun dış cephesini kaplamak üzere Filistin taşları gönderecek. Okulun dış cephesi bu taşlarla kaplanacak. Okul, eylül ayına kadar tamamlanacak.
    
     -Türkiye haklıydı-
    
     Bir gazetecinin, İsrailin, Türkiyeden özür dilemesini nasıl değerlendiriyorsunuz sorusunu Maruf, şöyle yanıtladı:
     Sayın Erdoğan ile sayın Abbas arasında bir telefon görüşmesi oldu. Görüşme Erdoğan, Netanyahudan özür telefonunu almadan önce yapıldı. Biz bu adımı destekledik. Türkiye bekledi, ısrar etti ve Mavi Marmara konusunda istediğini almayı başardı. Türkiye haklıydı, Türkiye için bir onur ve gurur meselesiydi. Barış sürecinde Türkiyeden daha fazla destek alacağımızı biliyoruz. Bu özür, Türkiyenin Filistin halkına doğrudan yardım yapabilmesi için elini güçlendiriyor. Türkiye, Orta Doğuda önemli rol oynamak istiyor. Bu rolü gereği Türkiyenin bütün partilerle doğrudan güçlü bağlarının olması gerekiyor. Sayın Erdoğanın özrü kabul etmesini destekliyoruz.
     Büyükelçi Maruf, daha sonra okulun yapılacağı alanda incelemede bulundu.
    
     Muhabir: Özkan Bilgin-Cemal Aşan/Necat Hasar/Berin Arslan Çetin/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İsrailin Türkiyeden özür dilemesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER