İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Belediye Başkan Vekili Zeki Kefeli, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Kefeli, mesajında, Kurtuluş Savaşında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yeniden doğan Türk Milletinin, bağımsızlık aşkını ve hür yaşama kararlılığını tüm dünyaya gösterdiğini belirtti.
     İstiklal Marşının Türk milletinin tarihi şahlanışının, onur ve gurur mücadelesinin bir ifadesi olduğunu ifade eden Kefeli, şunları kaydetti:
     Mehmet Akif Ersoy milletini ayağa kaldıran kişidir. Ersoy, sadece İstiklal Marşımızın şairi değil bir gönül insanıdır. Onun fikirleri bizi biz eden, ışık tutan ve yolumuzu aydınlatan meşaledir. Mehmet Akif Ersoyun, kaleme aldığı dizeler, milletimizin kahramanlığını, eşsiz mücadelesini, azmini ve cesaretini ölümsüzleştirmiştir. İçinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bilen Ersoy, İstiklal Marşıyla milletimizin duygularına en iyi şekilde tercüman olmuştur.
    
     -Çaycuma Belediye Başkanı Gülşen-
    
     Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen de, İstiklal Marşının Milli Mücadelede bütün heybetini ve canlılığını başarıyla yansıttığını belirterek, İstiklal Marşında ortaya konan inanç ve güvenin bugün de ihtiyacımız olan manevi atmosferi yansıttığını ifade etti.
     Gülşen, şunları kaydetti:
     İstiklal Marşımızda en veciz şekliyle ifade edilen mesajlar günümüzde de sadece manevi dünyamızı aydınlatmakla kalmamakta aynı zamanda geleceğimize de ışık tutmaktadır. O zor günlerde yaşadığımız sıkıntıları unutmamalı ve rahat günlerimizin kıymetini bilip, devletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmanın çabası içinde olmalıyız.
    
     Muhabir: Hüseyin Tıraş-Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER