İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü

İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü -Sivasta anma programı düzenlendi


SİVAS (A.A) - İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü dolayısıyla Sivasta anma programı düzenlendi.
     Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde ilkokul ve ortaokul öğrencileri tarafından hazırlanan İstiklal Marşı Yazmak konulu resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Serginin açılışını Vali Zübeyir Kemelek, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Demirok, İl Kültür Müdürü Kadir Pürlü, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar gerçekleştirdi.
     Sergiyi gezen ve resimler hakkında bilgi alan Kemelek ve beraberindekiler, daha sonra Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu anma programına katıldı.
     Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Türk İslam Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alim Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Mehmet Akif Ersoyu anlattı. Mehmet Akif Ersoyun yazdığı marşın bağımsızlık yolunda mücadele veren Türk milletine umut verdiğini ve Anadoluyu yeni bir dirilişe hazırladığını söyledi.
     Kongre Lisesi Müdürü Eyyup Tanyıldız ise İstiklal Marşının önemine değindi.
     Programda son olarak Kongre Lisesi öğrencileri İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoyu anlatarak İstiklal Marşının kabul edilişini temsili olarak canlandırdı. Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.
     Programa, Garnizon Komutanı Mustafa İlter, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Taş ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER