İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü

İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü


KARAMAN (A.A) - Karamanda İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü düzenlenen programla kutlandı.
     TOKİ Anadolu Lisesinin hazırladığı anma programı Piri Reis Salonunda yapıldı.
     Programda konuşan Karaman Valisi Murat Koca, İstiklal Marşımızın büyük şairi Mehmet Akifin, İstiklal Savaşında Türk milletinin ne için savaştığını, hangi duygularla vatanını koruduğunu bu şiirinde çok açık bir şekilde ortaya koymuş olduğunu söyledi.
     Bu nedenle İstiklal Marşımızın tarihimizi, milli karakterimizi, milli mücadelenin heyecanını ve duygularını içinde taşıyan, edebiyatımızın seçkin bir örneği olarak kabul edildiğini ifade eden Koca, şunları kaydetti:
     İstiklal Marşı bu tarihi şahlanışın, onur ve gurur mücadelesinin parlak bir anıtıdır. İçinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bilen Ersoy, İstiklal Marşıyla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuştur. Mehmet Akif Ersoy, halkımızın gönül ve ruh dünyasını, öylesine çarpıcı, öylesine güzel ifade etmiştir ki, İstiklal Marşı onun kaleminden çıkıp milletimize mal olmuştur. O güç dönemlerde toplumun bir ferdi olarak sıkıntıları derinden yaşayan Mehmet Akif, inancını hiçbir zaman kaybetmemiş, Anadoluyu dolaşarak halkımıza güç ve moral aşılamış, milli mücadeleye değerli katkılarda bulunmuştur.
     Daha sonra İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında birinci olan Özel Gevher Hatun İlköğretim Okulu öğrencisi Ahsen Betül Tuncer İstiklal Marşını okudu. TOKİ Anadolu Lisesi edebiyat öğretmen ve öğrencileri ise Bir İstiklal Mücadelesi isimli tiyatro oyununu oynadı.
     Programı Vali Kocanın yanı sıra İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Selçuk Boz, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardımcıları, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar izledi.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER