İtalyan süs bitkileri yetiştiricilerinden

İtalyan süs bitkileri yetiştiricilerinden Alataya ziyaret


MERSİN (A.A) - Messina Ticaret Odası Üyesi ve Grup Temsilcisi Dr. Giuseppe Salpietro, İtalyada 25 bin hektarın üzerinde süs alanda süs bitkisi üretimi yapıldığını söyledi.
     İtalyanın Sicilya Bölgesi Süs Bitkileri Birliğine üye bir grup Avrupa İşletmeler Ağı Projesi kapsamında Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğünü ziyaret etti.
     İstasyon Müdürü Davut Keleş, ziyarette yaptığı konuşmada, birlik üyelerinin kurumu ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.
     Kurumda yapılan Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgiler veren Keleş, Biz bir araştırma kurumuyuz. Ar-Ge çalışmalarında her zaman her milletten insana kapımız açık. Türkiye ve İtalya iki köklü medeniyete sahip ülke. Bu tür işbirliğinin dünyaya güzellikler getireceğini ümit ediyorum diye konuştu.
     Sicilyanın Messina Bölgesi Süs Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı Maimone Giuseppe ise Türk ve İtalyan firmaları arasında oluşturulabilecek işbirliklerine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.
     Alatanın narenciye ıslahı konusunda yaptığı birçok çalışmayı yakından takip ettiklerini dile getiren Giuseppe Özellikle de çekirdeksiz limon üretmenizi takdirle karşılıyoruz. Her ne kadar üyelerimizin çoğunluğu süs bitkileriyle iştigal etseler de temelde narenciyeyle uğraşmaktadırlar. Ülkemizde birçok bölgede narenciye de Uçkurutan hastalığı var. Bu hastalık Türkiyede Avrupadaki kadar fazla yok. Türk mühendislerini kutluyoruz diye konuştu.
     Messina Ticaret Odası Üyesi ve Grup Temsilcisi Dr. Giuseppe Salpietro da şunları kaydetti:
     İtalyanın süs bitkileri sektöründe 150 yıldan fazla faaliyet gösteren firmalar yaklaşık 4 milyar Avroluk ihracat hacmine sahip. İtalyada toplam 25 bin hektarın üzerinde süs bitkisi üretim alanı bulunuyor. Sicilya iklim şartları ve coğrafi konumu itibari ile Mersine büyük benzerlikler göstermektedir
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber İtalyan süs bitkileri yetiştiricilerinden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER