ITSOda başkanlık seçimlerine doğru

ITSOda başkanlık seçimlerine doğru


IĞDIR (A.A) - Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Kamil Arslan, 4 Mayıstaki seçim kapsamında basın toplantısı düzenleyerek çalışmalarını değerlendirdi.
     Arslan, Iğdırın sanayileşmesi ve ticaretle ön plana çıkması için ekibiyle sürekli çalışma içerisinde olduğunu söyledi.
     Yeni dönemde de üyelerin desteğini alarak daha büyük projelere imza atmak istediklerini belirten Arslan, "Iğdır Organize Sanayi Bölgesi 2004te içinde bulunduğum çalışmalarla yatırım programına alındı. 2010da 1. etap tahsislerimiz oldu. Şu anda 19 fabrika ile hizmet hayatına başlayarak çok önemli istihdamlara kapı aralanmış oldu" dedi.
     Sınır kapılarının daha modern hale getirilmesi için çalışma başlattığını ifade eden Arslan, şunları söyledi:
     "Dilucu Sınır Kapısının modernize edilmesi için TOBBda çok mücadelesini verdim ve takipçisi odum. İnşallah önümüzdeki günlerde TOBB tarafından ihalesi yapılarak inşaata başlanacak. Bu sayede Iğdır çok modern bir gümrük kapısına sahip olacak. Nasip olursa serbest bölge, açık pazar ve lojistik merkezi gibi projelerimiz var. Nakliyat sektörünün sıkıntılarının elbette farkındayım. Türkiye ve İran arasında önceki dönemlere ait protokollerden kaynaklanan bu olumsuzlukların en kısa zamanda ikili ilişkilerle giderileceğinin sözünü aldım. Bu sektörü ayakta tutan tır karnesi yetkisi bizim dönemimizde 365 oda ve borsa arasında 15 ile verilmişti. Bunlardan biri de Iğdır."
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Sagip Sezginer
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber ITSOda başkanlık seçimlerine doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER