İZBAN 26 ayda 78 milyon İzmirliyi

İZBAN 26 ayda 78 milyon İzmirliyi taşıdı -İzmirde 26 ay önce işletmeye başlayan Aliağa-Menderes arasındaki banliyö seferleriyle 78 milyon kişi taşındı


İZMİR (A.A) - İzmirde 26 ay önce işletmeye başlayan Aliağa-Menderes arasındaki banliyö seferleriyle 78 milyon kişi taşındı.
     İZBAN AŞden yapılan yazılı açıklamaya göre, Halkapınar aktarması hariç 20 Ekim Cuma günü 162 bin 689 kişi taşınarak yolcu sayısında en yüksek seviyeye ulaşılıd. İzmir Metrosundan Halkapınar İstasyonunda İZBANa aktarma yapan yüzde 10 düzeyindeki yolcuların da eklenmesiyle 20 Ekimdeki sayı 180 bine yaklaştı.
     30 Ağustos 2010da yolculu ön işletmeye başlayan ve yolcusunu sürekli artıran İZBAN, geride kalan 26 ayda 78 milyon 65 bin İzmirliye hizmet verirken, 100 milyon barajına doğru da koşmaya başladı. 2012 yılının ilk 10 ayından 40 milyon İzmirliye hizmet veren İZBANın en geç üçüncü hizmet yılını dolduracağı Mart 2013te 100 milyonuncu yolcuya ulaşması bekleniyor.
     İZBAN Genel Müdürü Sabahattin Eriş, İZBANın Türkiyenin en hızlı büyüyen kurumlarından biri olduğunu, kısa süre içinde ulaştıkları noktanın İzmir halkının güven göstergesi olduğunu kaydetti.
     Eriş, açıklamada, Sıkıntılı günler geçirdiğimiz geçtiğimiz haftada en yüksek yolcu seviyesine ulaşmamız ise bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı oldu ifadelerini kullandı.
     Toplu taşımacılıkta 1 birim artışın kent ekonomisinde 1,5 birimlik artış meydana getirdiğini belirten Genel Müdür Yardımcısı Sönmez Alev ise açıklamada İzmirde hedef kitlemize kent içi toplu ulaşımı, gün içinde nefes almak gibi farkındalık düzeyi düşük ama önemi yüksek bir hizmet ürünü halinde sunmaya çalışıyoruz. Bugün geldiğimiz nokta, güven verici gelişmenin bir göstergesidir. Yapımı süren 40 adet EMU tren setinin gelişi, Hilal Aktarma İstasyonunun devreye girmesi, işletmenin Bergama-Selçuka kadar uzaması ve yapılacak operasyonların vizyonu ile İZBAN, İzmirde kent içi toplu ulaşımındaki büyük hedeflerine birer birer ulaşacaktır dedi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İZBAN 26 ayda 78 milyon İzmirliyi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER