İzmirde arama kurtarma köpekleri gösteri yaptı

İzmirde arama kurtarma köpekleri gösteri yaptı


İZMİR (A.A) - İzmirde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, sivil savunma faaliyetlerinin önemine dikkat çekmek amacıyla arama kurtarma köpekleriyle bir gösteri düzenledi.
     Sİvil Savunma Haftası etkinlikleri kapsamında bir alışveriş merkezinin bahçesinde düzenlenen gösteride Zeyna ve Korsan isimli arama kurtarma köpekleri, eğitmenlerinin nezaretinde itaat, çeviklik ve yönlendirmedeki kabiliyetlerini sergiledi.
     Köpeklerin bir parkur üzerinde yaptığı gösteriyi vatandaşlar ilgiyle izledi.
     Etkinlik kapsamında alışveriş merkezinin içinde de arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılan ekipmanlar tanıtıldı, çeşitli kurtarma operasyonlarından videolar gösterildi.
     AFAD Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği Müdürü Atilla Altunbulak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sivil Savunma Gününde afetlere karşı bir farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir faaliyet gerçekleştirdiklerini, doğal afetler yönünden hassas bir bölgede yaşayan İzmirlilerin bilinçli bir toplum olmasını hedeflediklerini söyledi.
     Arama kurtarma hizmetlerini en üst düzeye çıkarmak için gayret gösterdiklerini ifade eden Altunbulak, bunun yanında toplumun her kesimini içine alan eğitim uygulamaları yaptıklarını belirtti.
     Altunbulak şöyle konuştu:
     İzmir olarak depremlerden ve diğer afetlerden en az zararı görmenin yolunun eğitim ve farkındalık çalışmalarından geçtiğini düşünüyoruz. Sivil savunma bilincini oluşturmak için toplumun her kesimini kapsayacak eğitim ve tatbikatlar düzenliyoruz. Okullarda deprem tatbikatları yapıyoruz. İsteyen kuruluşlara da sivil savunma eğitimleri veriyoruz. Doğal afetlere hazırlıklı olmak ilimizin müdahale kapasitesini yükseltmek için müdürlüğümüzce projeler geliştirilmekte ve uygulama planları hazırlamaktayız.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber İzmirde arama kurtarma köpekleri gösteri yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER