İzmirde dolandırıcılık iddiası

İzmirde dolandırıcılık iddiası -Memur olarak atanma ve işe yerleştirme vaadiyle çok sayıda kişiden para aldığı iddia edilen kişi gözaltına alındı


İZMİR (A.A) - İzmirde, memur olarak atanma ve işe yerleştirme vaadiyle çok sayıda kişiden para aldığı aldığı iddia edilen kişi gözaltına alındı.
     Alınan bilgiye göre, cumhuriyet savcılığına başvuran öğretmen S.Anın (35), atanması için para verdiği T.K. tarafından dolandırıldığını iddia etmesi üzerine, İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.
     S.A. ve zanlı arasında para vermek üzere bir buluşma ayarlanmasını sağlayan polis, buluşmaya gelen T.Kyı, çok sayıda kişiye ait iş başvurusunda kullanılacak belgeyle yakaladı.
     T.Knın Bucada bir kahvehanede tanıştığı S.Adan, Ankarada tanıdığı olduğunu, memur atamaları yaptırabildiğini söyleyerek 15 bin lira istediği, önce bir bakanlığa müracaat etmesi için fotoğraf, adli sicil belgesi, ikametgah belgesi, nüfus cüzdanı ve diploma fotokopisi ile 300¨TL para aldığı, 700 TLyi buluşma günü alacağı, kalan 14 bini de işe başlayınca almak üzere anlaştıkları belirtildi.
     Zanlıdan elde edilen malzemelerden yola çıkan polisin, T.Knın çok sayıda kişiden de aynı vaatle para aldığını belirlediği öğrenildi.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber İzmirde dolandırıcılık iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER