İzmirdeki terör örgütü operasyonu

İzmirdeki terör örgütü operasyonu -Gözaltına alınan 17 zanlı arasında 2 öğretmen ve çok sayıda öğrenci bulunduğu belirtildi -Zanlıların, asker ve polislere yönelik suikast planları yaptıkları öne sürüldü (Fotoğraflı-Görün


İZMİR (A.A) - İzmirde terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 17 zanlı arasında 2 öğretmen ve çok sayıda öğrencinin bulunduğu belirtildi.
     Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, İzmirde Terörle Mücadele, Özel Harekat, Çevik Kuvvet şube müdürlüklerinden yaklaşık 500 polisin katılımıyla 20 adreste düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınanlar arasında, 2 öğretmen ve çok sayıda öğrencinin bulunduğu öğrenildi. Zanlılardan 2sinin Malatya ve Kocaelide gözaltına alındığı ve İzmire gönderileceği belirtildi.
     Örgütün Ege Bölge Sorumlusu olduğu belirtilen S.B. ile 2 kişinin daha arandığı, adreslerde yapılan aramalarda ise şifreli notlar, örgütsel dokümanlar, gizli bölmelerde saklanmış hafıza çubuklarının ele geçirildiği öğrenildi.
     Operasyonun terör örgütüne yönelik 1 yıllık takibin sonucu olduğu, zanlıların üst düzey kamu görevlileri, asker ve polislere yönelik suikast planladıkları yaptıkları, yabancı ülkelerin dernek ve temsilciliklerine yönelik de eylem hazırlığında oldukları ileri sürüldü.
    
     -ÇHD üyesi avukatlar basın açıklaması yaptı-
    
     Bu arada, Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi üyesi bir grup avukat, İzmir Adliye Sarayı önünde, operasyon kapsamında derneğin İstanbul ve Ankara şubelerinde yapılan aramalar ve gözaltılara yönelik basın açıklaması yaptı.
     Derneğin İzmir Şube Sekreteri Nergiz Tuba Aslan, gözaltıların yasal olmadığını savunarak, Toplumsal muhalefet, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da avukatsız kalmayacaktır dedi.
    
     Muhabir: Tolga Albay
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber İzmirdeki terör örgütü operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER