İzmire yeni otobüs alımları

İzmire yeni otobüs alımları -ESHOT Genel Müdürlüğü, ihalesi yapılan 300 solo otobüsün 45 araçlık ilk bölümünü teslim aldı


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, geçen aylarda ihalesini gerçekleştirdiği 300 adet solo otobüsün 45 araçlık ilk bölümünü teslim aldı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, geçen aylarda 300 adet solo otobüsün ihalesini gerçekleştiren ESHOT Genel Müdürlüğünün, TEMSA firması tarafından üretilen otobüslerin 45 araçlık ilk bölümünü teslim aldığı bildirildi.
     Açıklamada, ağustos ayına kadar 300 otobüsün tamamının teslim edileceği, ihalesi yapılan tüm otobüslerin ağustos ayına kadar hizmete gireceği belirtildi.
     Ömrünü tamamlayan eski otobüslerin de emekliye ayrılmasıyla filonun yaş ortalamasının 5in altına düşeceği kaydedilen açıklamada, böylece Avrupa Birliği standartlarında ortalama 6 olarak kabul edilen ideal filo yaşının da altına inilmiş olacağına işaret edildi.
     Açıklamada yine gelecek aylarda alınacak 100 adet körüklü otobüsle birlikte bu ortalamanın daha da aşağı düşeceği vurgulandı.
     2005 yılında kent içi toplu ulaşımda ilk kez klimalı otobüslere yer veren Büyükşehir Belediyesinin, o tarihten itibaren tüm otobüs alımlarında klimalı olması şartını getirdiği hatırlatılan açıklamada, bir yandan ömrünü dolduran otobüsleri trafikten çekmeye başlayan ESHOTun bu yazdan itibaren tamamı klimalı otobüslerden oluşan genç filosuyla hizmet vereceği bildirildi.
     Son alımların ardından İzmirde engelli binişine uygun otobüs sayısının 780e ulaşacağı ve filonun yüzde 70inin bu özelliklere sahip otobüslerden oluşacağı da belirtildi.
     Yeni otobüslerin tamamının hizmete girmesiyle birlikte 1990lı yıllardan bu yana toplu ulaşımın yükünü çeken Sanos marka otobüsler emekliye ayrılacak.
    
     Muhabir: İzmir
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İzmire yeni otobüs alımları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER