İzmirin EXPO 2020 adaylığının 3. sunumu

İzmirin EXPO 2020 adaylığının 3. sunumu -İzmir Valisi Kıraç: "Beş aday ülke arasındaki yarışın en tecrübeli takımıyız" -İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: "Ülkemiz için, bölgemiz için ve kentimiz için kazanmak istiyoruz"


İZMİR (A.A) - İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İzmirin EXPO 2020yi kazanacağından umutlu olduğunu belirterek, "Biz bu beş aday ülke arasındaki yarışın en tecrübeli takımıyız. Teması en güçlü takımıyız. 8 bin 500 yıllık tarihi birikimimiz var. Sağlıkta üstünlüklerimiz var" dedi.
     EXPO 2020ye aday şehirlerin sunumları, Fransanın başkenti Paristeki Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Kurulunda bugün yapılıyor. İzmirin "Daha İyi Bir Dünya İçin Yeni Yollar/Herkes İçin Sağlık" temalı sunumuna katkıda bulunmak için Pariste bulunan İzmir Valisi Kıraç, ciddi bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.
     Sağlık temasını ön plana çıkaran bir sunum hazırladıklarını anlatan Vali Kıraç, "Sağlıkta son 10 yılda yapılan çalışmaları, sağlıktaki dönüşüm projesini anlatacak bir konuşmayı, İzmirin altyapısındaki gücünü ve İzmirin kültür ve tarih zenginliğini dile getirecek anlatım içerisinde olacağız" diye konuştu.
     Umutlu olduklarının altını çizen Vali Kıraç, "Biz bu beş aday ülke arasındaki yarışın en tecrübeli takımıyız. Teması en güçlü takımıyız. 8 bin 500 yıllık tarihi birikimimiz var. Sağlıkta üstünlüklerimiz var" ifadelerini kullandı.
     Vali Kıraç, Türkiyenin özellikle son yıllarda uluslararası arenada saygın bir ülke olmasının da EXPO sürecinde kendilerinin en büyük güvencesi olduğunun altını çizerek, "İzmir halkının isteğiyle bu süreci başarıyla geçeceğimizi düşünüyorum" dedi.
    
     -"EXPO 2020 ipini, 2013ün Kasım ayında göğüslemek istiyoruz"-
    
     İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da bugün yapılan üçüncü sunumdan sonra 2013 yılı Şubat-Mart ile Kasım ayında iki sunum daha gerçekleştireceklerini söyledi. "Çalıştık, hazırlandı arkadaşlarımız, herkes canhıraş biçimde çalışıyor. Umarım beğenilir, genel kabul görür" diyen Kocaoğlu, dünyanın her yanında lobi faaliyetlerinin de devam ettiğinin altını çizdi. Kocaoğlu şöyle konuştu:
     "EXPO 2020 ipini, 2013ün Kasımında göğüslemek istiyoruz. Yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, Ege bölgesi, tüm Türkiye bu projenin arkasında. Ülkemiz için, bölgemiz için ve kentimiz için kazanmak istiyoruz."
    
     -"Hindistanda sağlık eğitimi merkezi kurulacak"-
    
     Türkiyenin sunumunu yapmak üzere Pariste bulunan Defne Samyeli de ilk kez bugün Hindistanda sağlık eğitimi merkezi kurulacağının açıklanacağını söyledi.
     Güçlü bir kadro ile Pariste bulunduklarını ifade eden Samyeli, "Bizim ağır toplarımızdan birisi Şafak Pavey, onun burada bulunması bile uluslararası basının ve kamuoyunun çok büyük ilgisini çekti. Kendisi, kendi hikayesini ve İzmiri anlatacak. İzmire ilgiyi artıracak çok önemli bir konuşma olacağını düşünüyoruz" dedi.
     Amerikalı araştırmacıların çektiği "Herkes için sağlık" temalı filmden alıntılar yapıldığı için film bütçesine ayrılacak bütçeyle Hindistanda sağlık eğitimi kompleksi inşa edileceğini anlatan Samyeli, "Bizim için sağlık, herkes için olmalı bu global bir görev olmalı" diye konuştu.
    
     Muhabir: Ömür Üzelce
     Yayıncı: Şermin Coşkun
<< Önceki Haber İzmirin EXPO 2020 adaylığının 3. sunumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER