Beyşehirli balıkçılar başka mesleklere yöneliyor

Beyşehirli balıkçılar başka mesleklere yöneliyor


KONYA (A.A) - Beyşehir Gölüne kıyısı olan Beyşehir ve Hüyük ilçelerinde, eskiden tek geçim kaynağı balıkçılık olanlar başka mesleklere yönelmeye başladı.
     Budak Köyü Muhtarı Mehmet Akol, Beyşehir Gölünde balıkçılığın bitme noktasına gelmesinin ardından, tekne seslerinin tamamen sustuğunu söyledi.
     Köyde balıkçılık mesleğini sürdüren 3 kişi olduğunu aktaran Akol, balıkçılığı bırakanların bir zamanlar ava çıktığı teknelerini ve av malzemelerini satışa çıkardığını belirtti.
     Geçmiş yıllarda bilinçsizce ve yasak dönemde yapılan av faaliyetlerinin balıkçılığın sonunu getirdiğinin altını çizen Akol, gölde avcılık yapanların da masraflarını ve mazot parasını çıkarmakta zorlandığını dile getirdi.
     Gölde belirli bir süre av yasaklanarak koruma altına alınırsa balıkların yeniden üreyebileceğine dikkati çeken Akol, şunları kaydetti:
     Yöre insanı için balıkçılık yeniden geçim kaynağı olabilir. Ama şu anda bölgemiz insanı için balıkçılık geçim kaynağı olmaktan çıktı. Balıkçılığı bırakanların bir bölümü tarım ya da hayvancılıkla uğraşıyor. Hatta, balıkçılığın bitmesinden dolayı işsiz kalan insanlara son dönemde yurt dışından gelen yoğun talepler üzerine ivme kazanan tüfek sektörü kapılarını açtı. Üzümlü ve Huğlu gibi beldelere tüfek fabrikasında çalışmaya gidenler arasında, bölgemizden çok sayıda insan olduğunu duyuyoruz.
    
     Muhabir: Şeref Yaşar
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Beyşehirli balıkçılar başka mesleklere yöneliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER