İzmir Doğal Yaşam Parkına giriş ücretlerine

İzmir Doğal Yaşam Parkına giriş ücretlerine zam yok


İZMİR (A.A) - İzmir Doğal Yaşam Parkının giriş ücretlerine 2013 yılında da zam yapılmayacağı bildirildi.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 120yi aşkın türde 1200den fazla hayvanın barındığı İzmir Doğal Yaşam Parkında 1 liradan satılan öğrenci giriş biletlerinin ve 3 liradan satılan yetişkin biletlerinin 2013te değişmeyeceği belirtildi.
     Haftanın çarşamba ve cuma günleri, okul gezileri kapsamındaki öğrenci ve öğretmenlerin ücretsiz ziyaret edebildikleri parkın, 6 yaşa kadar olan çocuklar, engelliler, şehit yakınları ve gazilerin de yılın her günü ücretsiz gezebildiği kaydedildi.
     Avrupanın sayılı doğal yaşam parklarından biri olan İzmir Doğal Parkının, Avrupadaki örneklerinden tek farkının giriş ücretinin düşüklüğünün olduğunun ifade edildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Londra, Berlin, Viyana gibi kentlerdeki ünlü hayvanat bahçelerinde giriş ücretleri kişi başı 15-20 avro düzeylerinde olmasına karşın, 120yi aşkın türde bin 200den fazla hayvanın barındığı İzmir Doğal Yaşam Parkından tüm öğrenciler sadece 1 liraya yararlanabiliyor. Gişe geliri yaklaşık 1 milyon 200 bin lira olan Doğal Yaşam Parkının, hayvanların beslenmesi, personel maaşları ve diğer masraflarla birlikte yıllık gideri 6 milyon lirayı aşıyor.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber İzmir Doğal Yaşam Parkına giriş ücretlerine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER