İzmir Uluslararası Doğaltaş Fuarına doğru

İzmir Uluslararası Doğaltaş Fuarına doğru -Fuar kapsamında bu yıl yaklaşık 45 ülkeden katılımcının ağırlanacağı belirtildi


İZMİR (A.A) - İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarının (MARBLE) bu yıl 45 ülkeden katılımcıyı ağırlayacağı belirtildi.
     Fuarı organize eden İZFAŞtan yapılan yazılı açıklamada, fuarın Danışma Kurulunun Kaya Termal Otelinde toplandığı, 27 - 30 Mart 2013 tarihleri arasında 19uncusu düzenlenecek fuarla ilgili son hazırlık çalışmalarının değerlendirildiği ifade edildi.
     Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) Başkanı Selahattin Onur ve ülke genelinden sektörü temsil eden sivil toplum kuruluşu liderlerinin katıldığı toplantıda İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs, fuarla ilgili bilgi verdi.
     Örs, yaptığı değerlendirmede Gaziemirde temeli atılan Yeni Fuar Alanının Marble Fuarında doğan ihtiyaçların karşılanması için gündeme getirildiğini belirterek, fuarın 20inci buluşmasını yeni alanında gerçekleştirmeyi umduklarını ifade etti.
     Türkiyenin ilk uluslararası ihtisas fuarı olma özelliğine sahip fuarın bu yıl da dünya doğaltaş sektörünü İzmirde bir araya getireceğini kaydeden Örs, açıklamasından şu ifadelere yer verdi:
     MARBLE Fuarı bu yıl yaklaşık 45 ülkeden katılımcıyı ağırlayacak. Yurt içi ve yurt dışından yaklaşık bin 200 firmanın katılacağı fuarın ziyaretçi beklentisi ise 60 binin üzerinde. Bu yıl fuara Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Uzak Doğu bölgelerinden önemli sayıda katılımcı ve ziyaretçi gelecek.
     TÜMMER Başkanı Selahattin Onur da, yeni fuar alanıyla sektörün daha geniş alanda fuar düzenleme talebinin yerine getirilmiş olacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Tolga Albay
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber İzmir Uluslararası Doğaltaş Fuarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER