İzmir Valisi Kıraçın Diyarbakıra atanacağı iddiaları

İzmir Valisi Kıraçın Diyarbakıra atanacağı iddiaları -Vali Kıraç: "Bu ülke bizim, bu ülkenin her noktası bizim. Ben doğunun en uç noktasında görev Ağrıda görev yaptım, Şırnakta, Erzurumda, Hatayda, Elazığda görev yaptım, burad


İZMİR (A.A) - İzmir Valisi Cahit Kıraç, Valiler Kararnamesi ile Diyarbakır Valiliğine atanacağı iddialarına ilişkin, "Bu ülke bizim, bu ülkenin her noktası bizim. Ben doğunun en uç noktasında Ağrıda görev yaptım, Şırnakta, Erzurumda, Hatayda, Elazığda görev yaptım, burada da yaptım, yine yaparız" dedi.
     Kıraç, Vakıflar Haftası dolasıyla Vakıflar İzmir Bölge Müdürü Kenan İbayı makamında kabulünde gazetecilerin Diyarbakıra atanacağı yönündeki sorular üzerine, bu konuda kararnameyi görmeden bir değerlendirme yapmayı doğru bulmadığını ifade etti.
     Kıraç, bir gazetecinin "çözüm sürecinde doğudaki valilerin batıya, batıdaki valilerin de doğuya yönlendirileceğinin" konuşulduğunu dile getirmesi üzerine şunları kaydetti:
     "Bu ülke bizim, bu ülkenin her noktası bizim. Ben doğunun en uç noktasında görev Ağrıda görev yaptım, Şırnakta, Erzurumda, Hatayda, Elazığda görev yaptım, burada da yaptım, yine yaparız. Bu ülkenin her toprağı bizim, her karışı bizim. Bizim ülkemiz doğu batı, kuzey güney fark eder mi- Her yerde görev yapacak insanlar. Yani Diyarbakırda, Urfada, Bursada, Hakkaride, Şırnakta valisiz, kaymakamsız hizmet olur mu- Ya da adli görev yapacak hakim, savcı, öğretmen olmadan hizmet olur mu- Dolayısıyla oralar da nasıl bizim ülkemizin bir şehri ise burası da bir şehrimiz. Bu görevler ilgililer tarafından yerine getiriliyor. Görelim ondan sonra konuşuruz."
     Vali Kıraç, atama haberlerinin kendisini şaşırtıp şaşırtmadığına ilişkin soruya ise "Niye şaşırtsın- Biz şimdiye kadar verilen görevi yaptık, şimdiden sonra da yaparız" şeklinde karşılık verdi.
     "EXPO için çok çaba sarf ettiniz, bunu sonuçlandırmadan İzmirden ayrılacak olmaktan üzüntü duyar mısınız" sorusunu da yanıtlayan Kıraç, "Niye üzüntü duyalım. Nerelerden geldik buraya, her taraf bizim ülkemiz, biz bu ülkenin insanıyız. EXPO için yine çaba sarf ederiz" dedi.
    
     -Veda fotoğrafı çektirdi-
    
     Vali Kıraçın açıklamalarının ardından Yarımada bölgesinde gazetecilik yapan 81 yaşındaki Neşet Öztekinin, "Sayın Valim, burada bulunduğunuz müddetçe çok güç verdiniz. Diyarbakırda da olsa ziyaretinize geleceğim. Son bir veda fotoğrafı çektirmek istiyorum" sözleri, valilik makamında gülüşmelere neden oldu.
     Vali Cahit Kıraç, Öztekinin isteğini kırmayarak fotoğraf çektirdi ve kendisine bir buket çiçek verdi.
    
     Muhabir: Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber İzmir Valisi Kıraçın Diyarbakıra atanacağı iddiaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER