İzmirli genç beyinlerden uluslararası başarı

İzmirli genç beyinlerden uluslararası başarı -Hong Kongda düzenlenen bilimsel proje yarışmasına katılan İzmirli öğrenciler, Türkiyeye iki dünya birinciliği, bir üçüncülük kazandırdı


İZMİR (A.A) - Halil Şahin - Hong Kongda, 27 ülkenin katılımıyla düzenlenen bilimsel proje yarışmasına katılan İzmirli öğrenciler, fizik ve kimya alanlarındaki projeleriyle iki dünya birinciliği, bir üçüncülük kazandı.
     İzmir Atatürk Lisesi Müdürü Nuri Çiftçi, yaptığı açıklamada, Hong Kong Uluslararası Bilim Fuarı kapsamında gerçekleştirilen bilimsel proje yarışmasına, 3 proje ile katıldıklarını, finalde yarışan 27 ülkeden 150 proje arasında Türkiyeyi başarıyla temsil ettiklerini söyledi.
     Lisenin 12. sınıf öğrencileri Ahmet Kaan Alkan ve Ezgi Ersoyun, kompozit madde kullanımının çevreye olan zararını azaltma konusunda hazırladıkları proje ile yarışmada fizik dalında dünya birinciliği kazandığını ifade eden Çiftçi, Bu projenin ortaya çıkardığı sonuçlar, dünyada artan kompozit madde gereksinimine çevresel bir bakış açısıyla çözüm getirmektedir dedi.
     Çiftçi, fuardaki ikinci birinciliklerini de 10. sınıf öğrencileri Arda Özdoğru ve Onur Parlayanın çok amaçlı mikrobiyolojik algılama sistemlerinde kullanılmak üzere gıdalarda bulunan Gluconobacter oxydans bakterisinin etkileşiminin incelenmesine ilişkin projesiyle elde ettiklerini belirtti.
     Nuri Çiftçi, fuarda ayrıca 11. sınıf öğrencileri Sezen Ersoy ve Erencan Karadağın okul yemekhanesindeki yiyecek atıklarından biogaz elde edilmesini amaçlayan projelerinin üçüncü seçildiğini dile getirdi.
    
     -Merak eden, araştıran öğrenci sayısı arttı-
    
     Ödül kazanan projelerin danışman öğretmenleri Benal Hepsöğütlü ve Nilüfer Üzel ise bilgiyi ezberleyen değil, onu kullanan genç beyinler yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.
     Hepsöğütlü, eğitim sistemi içerisinde son yıllarda merak eden, araştıran, proje üreten öğrencilerin sayısının arttığını belirterek, Bu başarılar bu durumun göstergesidir. Öğrencilerimize bilgiyi ezberlemek değil, kullanmak başarı getirdi dedi.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber İzmirli genç beyinlerden uluslararası başarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER