İzmit Belediyesinden öğrencilere deprem eğitimi

İzmit Belediyesinden öğrencilere deprem eğitimi


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Zemin Araştırma Birimi, ilçedeki okullarda deprem konusunda eğitim seminerleri düzenliyor.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2012-2013 eğitim-öğretim sezonunda 14 ilköğretim okulunda 2 bin 334 öğrenciye eğitim verildi.
     Jeofizik mühendisleri Faruk Küçük, Sait Yaşar ve jeoloji mühendisi Ayşegül Kural Ağdaş tarafından verilen eğitimde, depremin değil, bilinçsizliğin can ve mal kayıplarına neden olduğu anlatılıyor.
     Türkiyenin deprem kuşağında bulunduğunu belirten yetkililer, Japonyada meydana gelen depremlerde kimsenin burnunun bile kanamadığını hatırlatarak, Çünkü onlar deprem gerçeğini kabullenmişler ve hayatlarını ona göre düzenlemişler. Evlerimizi, iş yerlerimizi deprem yönetmeliklerine uygun yaparsak, ülkemizde de can ve mal kayıpları az olur. Yeter ki kuralara uyalım ifadelerini kullandı.
     Öğrencilere deprem öncesi, sırasında ve sonrasında neler yapmaları gerektiğini anlatan uzmanlar, deprem sırasında sakin olmak gerektiğini vurguladı.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber İzmit Belediyesinden öğrencilere deprem eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER