İZULAŞa 25 yeni otobüs

İZULAŞa 25 yeni otobüs


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesinin toplu ulaşım şirketi İZULAŞın filosuna katılacak olan yeni nesil 100 otobüsün 25 araçlık ilk partisi teslim edildi.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, haziran ayında imzalanan protokol ile 100 otobüslük alım ihalesini kazanan Otokar firmasını, 25 araçlık ilk partiyi tamamlayarak İZULAŞa teslim ettiği bildirildi.
     İzmir için özel olarak üretilen Otokar Kent serisi otobüslerin tamamı klimalı, alçak tabanlı,engelli rampasına ve yana yatma kabiliyetine sahip, ayrıca kapı kameraları, geri vites kamerası ve kapı açıkken otobüsün hareket etmesini engelleyen sistem de bulunuyor.
     Orta ve arka kapıdan inen yolcuları dikiz aynalarına bakarak takip etmeye çalışan sürücüler, kameralar sayesinde önlerindeki ekrandan kapıların kontrolünü sağlayabilecek.
     Otobüslerde bulunan motor yangın ikaz ve söndürme sistemi, olası motor yangınlarına otomatik olarak müdahale ediyor.
     Otokar Kent serisi otobüsler, sahip olduğu geri vites kamerasıyla da sürüş güvenliği sağlayacak ve kapı açıkken otobüsün hareket etmesini engelleyen sistem sayesinde de kaza olayların önüne geçilecek.
     İZULAŞ Genel Müdürlüğü, 2 ay içinde satın alınan 100 otobüsün tamamının teslim edileceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber İZULAŞa 25 yeni otobüs Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER