Japon Yardım gönüllüsü Miyazakinin ailesine teşekkür

Japon Yardım gönüllüsü Miyazakinin ailesine teşekkür belgesi


BURSA (A.A) - Uluyama Türk Japon Kültür Derneğince, geçen yılki Van depreminde hayatını kaybeden Atsushi Miyazakinin ailesine teşekkür belgesi verildi.
     Uluyama Türk Japon Kültür Derneğinin 20. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla dernek merkezinde düzenlenen etkinlikte yüksek mimar Moriwaki San, 20 yıldır Türkiyede yaşadığını belirterek, Türkiyedeki binaların nasıl olması gerektiğini, seminerlerle öğrencilere anlattığını söyledi.
     San, Türkiyedeki izinsiz bina yapımının yüzde 68 oranında olduğunu savunarak, Büyük bir deprem olduğunda, Türkiyedeki binaların yüzde 60ı çöküyor. Japonyada da Türkiyede de depremden kaçmak mümkün değil. Önemli olan binanın çökmemesi için ne yapılması gerektiğini bilmek dedi.
     Uluyama Türk Japon Kültür Derneği Başkanı Hakan Kaplan ise Derneğimiz, sevgiyle iyilik yaparak yaşama anlam vermek felsefesini kendine yol olarak seçmiştir. Türk-Japon toplumları arasında temelleri çok eskilere dayanan köprüye destek verip güçlendirebilmek amacıyla 1992den beri derneğe emek veren herkese teşekkür ederim diye konuştu.
     Konuşmanın ardından geçen yıl 9 Kasımdaki Van depreminde yıkılan Bayram Oteli enkazından çıkarıldıktan sonra hastanede ölen Atsushi Miyazakinin ailesine ulaştırılmak üzere teşekkür belgesi verildi.
     Programa, Japonya Büyükelçiliği Ateşesi Miyamoto Futoshi ve Bursa AK Parti Milletvekili İsmet Su ile diğer davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan / Harun Kaymaz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Japon Yardım gönüllüsü Miyazakinin ailesine teşekkür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER