Kadıköy Belediye Meclisi hayvanlar için toplanacak

Kadıköy Belediye Meclisi hayvanlar için toplanacak


İSTANBUL (A.A) - Kadıköy Belediyesinin ilçedeki pet-shoplarda canlı hayvan satışını yasaklama teklifi, belediye meclisinde görüşülecek.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ilçedeki 90nın üzerinde pet-shop mağazasında evcil hayvanların satışının yasaklanması için hazırlanan teklif, 3 Aralıkta belediye meclisinde ele alınacak.
     Teklifte, pet-shoplarda 31 Mart 2013ten itibaren kedi, köpek ve tavşan gibi evcil hayvanların satışının yasaklanması istendi.
     Teklifin gerekçesinde, bu hayvanların pet-shoplarda uzun süre vitrinlerde sergilendiği, birçok doğal ihtiyacının karşılanmadığı, aşı takvimlerinin de tamamlanmadığını savunularak, yurt dışından yasal olmayan yollarla getirilen hastalıklı hayvanlar satıldığı öne sürüldü.
     Hayvanseverlerin görüşleri doğrultusunda hazırlanan teklifte, pet-shoplardan satın alınan birçok hayvanın hastalanarak öldüğü, bu durumun da vatandaşları maddi ve manevi olarak yıprattığı kaydedildi.
     Teklifin karara bağlanması durumunda, Kadıköyde 1 Nisan 2013 tarihinden itibaren pet-shoplarda kedi, köpek ve tavşan satışı yapılamayacak.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Kadıköy Belediye Meclisi hayvanlar için toplanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER