Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Gürkan: Kadın ve erkek arasındaki fırsat eşitliğinin her alanda sağlanabilmesi için komisyon çalışmalarını aralıksız sürdürüyor


ADANA (A.A) - Anayasa Komisyonu Katip Üyesi, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, kadınların her alanda aktif ve eşit olması için çalışma yürüttüklerini bildirdi.
     Gürkan, yaptığı yazılı açıklamada, kadın ve erkek arasındaki fırsat eşitliğinin her alanda sağlanabilmesi için komisyonun çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirtti.
     Konuyla ilgili TBMMye ve ilgili Bakanlıklara bilgi verildiğini ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:
     Komisyon olarak kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi, kadın erkek eşitliğinin sağlanmasına yönelik olarak ülkemizde ve uluslararası alandaki gelişmeleri yakından izliyoruz. Kadınlarımızın üretime daha etkin katılımı ve üretim kalitesinin arttırılması amacıyla oluşturulan bazı teşvik projelerinde kadınlarımıza öncelik tanınmaktadır. Avrupa Birliği Hibe Programı kapsamında (IPARD) krediye başvuranın kadın olması veya üyelerinin yüzde 50sinden fazlası kadın olması durumunda öncelik tanınmaktadır. Yine Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi (KKYDP) kapsamında, ekonomik yatırımlar değerlendirme kriterlerinde, bireysel başvurularda kişinin kadın olması durumunda 2011 yılında artı 2 puan verilirken bu kriter kadınlar lehine daha da geliştirilerek 2012 yılında artı 4 puan verilmiştir. Böylelikle kadınlarımızın bu desteklerden daha fazla faydalandırılmaları amaçlanmıştır. Konuya ilişkin Bakanlık veya İl Müdürlüklerinden detaylı bilgi alarak başvuran kadınlarımız, bu teşvik ve destekleri iyi değerlendirerek fırsata çevirmelidirler.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER