Kadın girişimcilerden Vali Tuna ve Belediye

Kadın girişimcilerden Vali Tuna ve Belediye Başkanı Gökhana ziyaret


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) koordinatörlüğünde çalışmalarını yürüten İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi, seçimlerin ardından ilk olarak Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhanı ziyaret etti.
     ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal, Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Bahar Yurt ve üyeler, Vali Tunayı makamında ziyaret ederek, Çanakkale Savaşlarının 100. yılı olan 2015 için geliştirilmesi düşünülen projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.
     Vali Tuna, Kadın Girişimciler Kurulu üyelerine nazik ziyaretleri için teşekkür ederek, ortak hedef olan 2015 için toplumun tüm kesimlerinin yapması gereken çok iş olduğunu ifade etti. Tuna, şöyle konuştu:
     2013te artık somut bir şeyler ortaya çıkartmamız gerek. Benim sizlere söyleyebileceğim 2013te gönüllü birtakım faaliyetlerde birlikte hareket etmek. Yani bu konuda size çok ihtiyaç var, özellikle ilgiye, alakaya muhtaç olan kesimlere yönelik gönüllü faaliyetler içerisinde birlikte hareket etmeniz lazım. Değişik projelerde gönül elçileri oluşturmalıyız. Güney Marmara Kalkınma Ajansımızla Sosyal Kalkınma Projesi çağrısı yapıyoruz. Bu projede bir atölye oluşturacağız, sizlerle paydaş olarak işbirliği yapabiliriz diye düşünüyorum. Bu atölyede Çanakkaleye ait her kesime hitap edebilecek seramik hediyelik eşyaların üretimini yapabiliriz.
     Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Yurt ve üyeler daha sonra da Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhanı makamında ziyaret etti.
     Gökhan, kadın girişimcilerin çok önemli olduğunu belirterek, Nüfusun yarısı kadınlardır. Ekonomik hayatta kadınların olmaması beynimizin yarısını kullanmamamız demek. Girişimci kadınlar ayrıca istihdam ve katma değer yaratıyor. Bu nedenle proje yapmanız çok önemli. Bunlar sürdürülebilir, ayağı yere basan projeler olmalı diye konuştu.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Kadın girişimcilerden Vali Tuna ve Belediye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER