Kadın hakları için yürüdüler

Kadın hakları için yürüdüler


MUŞ (A.A) - Muşta GAP İdaresince hazırlanan Türkiyenin Az Gelişmiş Bölgelerindeki Kadın ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi projesi kapsamında yürüyüş düzenlendi.
     Valilik önünde bir araya gelen kadınlar, İstasyon Caddesi üzerinde dövizler açarak, şehir stadyumuna kadar yürüdü.
     Yerel Eşitlik Eylem Planı Basın ve Kampanya Sorumlusu Tekin Güler, GAP İdaresince kadın sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesi kapsamında, bir yıldır yapılan çalıştay sonucunda, oluşturulan yerel eylem planının startını verdiklerini söyledi.
     Özellikle kadına yönelik şiddetin azaltılması, spor, sağlık ve eğitim hizmetlerine ulaşıma noktasında kadının öncü olduğunu ifade eden Güler, Kadın haklarında farkındalık oluşturmak için bir çalışma yaptık. Kadını başarıyla temsil eden voleybol ve futbol takımımız var. Kadınlara imkanlar verildiğinde neler yapabileceğini göstereceğiz. İleri ki süreçte ilimizde yaşayan kadınların haklarını bilmeleri ve bu hakları kullanmaları noktasında yön verici bir çalışma yürütüyoruz dedi.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu ise, geri kalmışlığın göstergesi olarak özellikle bölgede kadınların iş ve toplum hayatında toplum dışına itildiğini belirtti.
     Yürütülen bu çalışmalarla kadınları daha fazla toplumsal hayata görmek istediklerini bildiren Karasu, Bu çalışmalarımız Yerel Eşitlik Eylem Planı doğrultusunda, kahvehanelerde, kıraathanelerde ve okullarda devam edecek. Bu çok olumlu gelişmelerdir. Bu çalışmanın ilimizde ilk olması bizi ayrıca sevindirdi. Ancak katılım noktasında biraz sıkıntımız var diye konuştu.
     Yürüyüşte motosikletiyle kadınlara destek veren Ayşe Acat, ayrıldığı eşinden sürekli tehdit aldığını ve bu nedenle Antalyadan, Muşa geldiğini ifade etti.
     Acat, Yaşamak benimde doğal hakkım. Antalyada savcılığa 2 defa dilekçe verdim. Ancak darp olmadığı için savcılık beni koruyamadı. Bende kaçtım ve buraya yerleştim. 2 yıldır burada yaşıyorum. Şu anda terzilik yaparak çocuğumla birlikte yaşıyorum dedi.
     Yürüyüşe, Muş Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Ebiloğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal ve kadınlar katıldı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
<< Önceki Haber Kadın hakları için yürüdüler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER